Marokkaanse steak tartaar van het hart van een ree

Nog een paar dagen en dan is het Valentijnsdag. Tijd voor hartjes. Een hart is eigenlijk gewoon vlees. Het vlees dat we eten zijn spieren en het hart is natuurlijk het allerbelangrijkste spier uit het lichaam.Tijdens mijn vakantie in New York ben ik geïnspireerd door een gerecht van het restaurant ‘The Cannibal Beer & Butcher’. Hier heb ik een steak tartaar van lamshart gegeten. Ik was erg onder de indruk van dit gerecht. In deze periode wordt er veel gejaagd op reeën in Nederland waardoor er veel vlees van de

ree beschikbaar is in deze tijd, waaronder het hart van de ree. Door mijn ervaring met de steak tartaar van lamshart en het jachtseizoen op de ree heb ik het volgende recept ontwikkeld.Marokkaanse steak tartaar van het hart van een ree2 portieIngrediënten:1 hart van een ree (als je geen hart kan krijgen kun je ook voor 200 gram biefstuk of rundertartaar kiezen)2 boterhammen
2 eidooiersSteak tartaar:1 el kappertjes
1 half uitje
scheutje sojasaus
scheutje olie
1 tl ras el hanout
verse peterselie
verse koriander
zout en peperHarissa mayonaise:
125 g olie (smaakloze olie)
30 g yoghurt
35 g eiwit
22 g sushi-azijn
snufje zout
2 el harissaDoe de eiwit, yoghurt, sushi-azijn en een snufje zout samen in een maatbeker en zet de staafmixer erin. Blend de ingrediënten samen en giet heel langzaam de olie erbij tot het de dikte van mayonaise heeft. Meng als laatste de harissa door de mayonaiseTIP: Geen tijd of zin om harissa mayonaise te maken? Meng dan 2 el mayonaise, 1 tl yoghurt en 1tl harissa samen tot een snelle variant.Maak het hart schoon, door het vet en harde delen eraf te snijden. Hak het hart fijn tot het er uitziet als gehakt. Snijd daarna de peterselie, korinader, ui en kappertjes fijn. Meng daarna alle ingrediënten door de tartaar en breng het dan op smaak met zout en peper.Rooster de boterhammen, verdeel ondertussen de tartaar over de borden en leg de eidooiers daarop, zet de mayonaise en de geroosterde boterhammen ernaast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: