Mijn culinaire tips van New YorkHet is al weer even geleden. In oktober ben ik samen met een vriendin een week naar New York geweest. Natuurlijk hebben we een aantal hoogtepunten gezien zoals Manhattan & The Brooklyn Bridge, het Vrijheidsbeeld en het 9/11 Memorial. Maar er zijn nog veel meer hoogtepunten. Ga je binnenkort ook naar New York toe?  Dan heb ik hieronder misschien nog een paar hele leuk (eet)tips voor je. Dit is mijn top 5 van favoriete plaatsen in de Big Apple.The Jeffrey Craft Beer & Bites
Aan het einde van de middag zijn we bij The Jeffrey Craft Beer & Bites geweest. Een gezellige Amerikaanse bar waar je ook lekkere hapjes kan krijgen. De bar ligt dichtbij Roosevelt Island Tramway. Ze hebben er 29 verschillende soorten bier op de tap. We zijn er uiteindelijk nog een tweede keer geweest en hebben beide keren gekozen voor een proefplankje. Dan krijg je 3 kleine glazen met verschillende speciaalbiertjes. Je mag zelf kiezen uit de 29 verschillende tapbiertjes. We namen er heerlijke verse popcorn met truffel bij.Champs Diner
Champs Diner is een leuk veganistisch zaakje in jaren 80 diner-stijl. Het voelt alsof je terug gaat naar het Rock-‘n-roll-tijdperk. Ze hebben er van alles, van breakfast burrito’s en milkshakes tot fluffy pannenkoeken. We hebben hier ontbeten met wafels met slagroom, fruit en koffie. Het gekke is dat je helemaal niet proeft dat het veganistisch is.Good Enough to Eat
Good Enough to Eat is een leuk zaakje om te ontbijten. Een echt Amerikaans ontbijt met blueberry-pancakes en baconwafels. De porties zijn gigantisch en de zaak heeft een bruin-café-achtige sfeer. In dit zaakje vind je ‘echte Amerikanen’.Brooklyn Grange
Op zaterdagmiddag zijn we naar een rooftop farm geweest en dan zul je wel denken een boerderij in New York? Ja echt. Brooklyn Grange is eigenlijk een grote moestuin op het dak van een groot industrieel gebouw. Ze verbouwen er groente. Die groente verkopen ze tijdens hun open huis op zaterdag, op markten en aan restaurants. Tegenwoordig houden ze er zelfs bijen en kippen. Het is zo mooi om te zien, je loopt door de grote moestuin met de skyline van Manhattan op de achtergrond!

The Cannibal Beer & Butcher
The Cannibal Beer & Butcher is de laatste maar ook mijn grootste favoriet. Het is een leuk klein restaurant waar je unieke gerechten kunt eten. We hebben hier gedineerd en gekozen om verschillende kleine gerechten te delen. We hebben een salade van gerookte tong en gefrituurde varkensoor gegeten, een heerlijke spaghetti van varkensbloed en een steak tartaar van lamshart. De meeste van deze producten had ik nog nooit gegeten en dat geeft me dan weer inspiratie om dit soort gerechten zelf ook eens te gaan maken.Ook  leuk om te doen als je dan toch in New York bent zijn:

Roof at Park South: een leuke kleine rooftop bar, waar ze mooie maar prijzige cocktails serveren. Het leuke aan zo’n rooftop bar is dat je even kan uitrusten en de stad kan bewonderen vanuit een andere hoek.

Gallow Green: Een grote en groene rooftop bar met  veel verschillende speciaal biertjes.Bareburger: Hier hebben we lekkere veganistische, echt naar vlees smakende, burgers en uienring gegeten. Het is een eenvoudig zaakje met een snelle service.Chelsea Market: Een leuke markt/winkelcentrum met leuke restaurantjes, eet- en wijnzaken. In de kelder hebben we goede beef jerky gegeten.

Smorgasburg: Elke zaterdag is hier een foodmarkt. Er is veel variatie dus voor iedereen wat wils en je kunt je eten opeten met een gaaf uitzicht over Manhattan.

Artists & Fleas Williamsburg: Elke zaterdag en zondag verkopen inwoners van New York hier hun eigengemaakte producten, o.a. sieraden, kaarten en veel duurzame en milieu vriendelijke producten. Echte een aanrader om even een kijkje te gaan nemen.Staten Island Ferry: Als je geen zin hebt om met een rondvaartboot naar het vrijheidsbeeld te gaan kun je ook met de gratis ferry naar New Jersey en weer terug. Deze ferry gaat dicht langs het vrijheidsbeeld. Zodra je in New Jersey bent moet je van de boot af maar je kunt een half uur later weer mee terug. Het grote voordeel is dat je $30 dollar bespaart. Het nadeel is dat je niet zo dichtbij het vrijheidsbeeld komt als met een rondvaartboot.Mijn laatste Tip: Als je een week naar New York gaat is het erg handig en voordelig om meteen aan het begin een weekkaart voor de metro te kopen. New York is namelijk veel te groot om te belopen. Zo’n weekkaart  kun je gewoon bij de kiosk of een kaartjesautomaat kopen.Have fun!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: