Een middagje Nice

Voor ik mijn vriend van het vliegveld van Nice zou halen, had ik nog de hele middag de tijd om het stadscentrum te gaan bekijken.

Rond een uur of 1 kwam ik aan in de stad. Omdat ik trek had, ben ik meteen op zoek gegaan naar een leuk lunchzaakje en ben toen bij Le Comptoir Central Electrique beland. Een klein knus lunchzaakje met een aantal tafeltjes buiten. Ik bestelde gevulde octopus in Thaise currysaus. Hij was echt heerlijk. De octopus was gevuld met een mix van groenten en varkensgehakt en de saus was heel romig. Hier ga ik zeker nog een keer eten als ik weer in Nice kom. Echt een aanrader!

Na de lunch ben ik richting Chastle Hill gewandeld. Onderweg kwam ik Confiserie Florian, een soort authentieke snoepfabriek tegen waar ze nog ouderwetse zuurtjes maakten. Het was erg leuk om te zien hoe de snoepjes en het gekonfijte fruit werd gemaakt. Ondertussen lieten ze iedereen die kwam kijken zuurtjes proeven. Boven hadden ze een klein winkeltje waar ze alle snoepjes die ze maakten ook verkochten en ik kon de gekonfijte sinaasappelpartjes in pure chocolade niet laten liggen.

Chastle Hill is niet heel hoog maar je hebt wel een mooi uitzicht over de stad en je kunt vooral het oude stadscentrum, Vieux Nice, mooi van boven bekijken vanaf deze heuvel. In de zomer is het er heel druk met toeristen. De straatjes van Vieux Nice zijn een bezienswaardigheid met alle kleine winkeltjes en leuke boetiekjes. Heerlijk om doorheen te dwalen. Ook is het leuk om over de Cours Saleya market te wandelen, deze markt is er elke dag. Er zijn veel souvenirs te koop maar het grootste deel van de markt bestaat uit bloemen, olijven, kruiden, groenten en fruit, waardoor de markt ook populair is bij de lokale bevolking.

Voor ik naar het vliegveld moest, ben ik nog snel even langs de bierwinkel Allez Hops! gegaan om nog een aantal speciaal biertjes aan mijn verzameling toe te voegen. De verkoper die mijn hielp was heel aardig en hielp me met het kiezen van een aantal leuke biertjes. Ze hadden veel verschillende internationale bieren. Verder hadden ze achter in de zaak hun eigen micro-brouwerij, die je vanuit de winkel kon zien. Daarom heb ik natuurlijk ook hun eigen bier meegenomen. Als je van speciaal bier houdt, is het echt een aanraden om hier een keer langs te gaan als je in Nice bent.

Toen gauw naar het vliegveld….

Eén reactie op “Een middagje Nice”

  1. […] gerecht is geïnspireerd door een gerecht dat ik een aantal jaar geleden in Nice heb gegeten. Toen we heb maakte deed het me weer denken aan de vakantie van dat […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: