Bananen cake

Oké, dit is echt een van mijn favoriete cakesoorten. Ik heb het een periode zoveel gemaakt dat ik er voor lange tijd helemaal klaar mee was, maar laatst heb ik de bananencake weer herontdekt en nu maak ik hem weer regelmatig.
Ik maak mijn eigen ‘vanille extract’ door alle vanille stokjes die ik overhoud nadat ik de vanille er uit heb gehaald, in een flesje met whisky te doen. De vanillesmaak trekt in de whisky. Als ik dan vanille door een gerecht moet doen doe ik een scheutje van de vanille-whisky erdoor. Het is een hele zuinige manier van het gebruik van vanille en het is bij heel veel gerechten lekker om er een beetje whisky door heen te hebben. Zoals bij mijn brownies, appelcake, tart tartin en deze bananencake.

Ingrediënten van de bananencake:
2 rijpe bananen (veel lekkerder als ze rijp zijn)
2 eieren
250 gram bloem
8 gram bakpoeder
115 gram zachte boter
115 gram suiker
snufje zout
vanille extract/vanille stokje
120 gram grof gehakte walnoten (of pecannoten)

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.
Doe de bananen, boter, vanille extract en de eieren in de keukenmachine en maal ze tot de bananen en de boter helemaal fijn zijn.
Doe de bloem, suiker, bakpoeder en het zout in een kom en meng daar de bananenmix doorheen. Roer als laatste de walnoten erdoor
Giet de cakemix in de bakvorm en zet het in de oven voor 45 minuten.
Lekker, een plak van deze cake als een snel ontbijt of bij de koffie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: