Mijn hotspots in Londen

In de afgelopen drie jaar ben ik 3 keer naar Londen geweest. Het is heel makkelijk om naar Londen te reizen. Vooral nu je met de Thalis vanaf Schiphol rechtstreeks naar Brussel reist. Je hoeft alleen maar in Brussel over te stappen op de Eurostar naar Londen. Ik vind het veel ontspannender om met de trein naar Londen te reizen dan met het vliegtuig. Met de trein kom je midden in Londen uit op het station King’s Cross, je hebt gewoon internet in de trein en ook lekker veel beenruimte. Wanneer je met het vliegtuig gaat moet je veel wachten, in het vliegtuig is weinig beenruimte, geen wifi en als je op het vliegveld in Londen bent, moet je eerst nog met een trein of de bus voor je in het centrum bent. Dus ik raad aan :Ga lekker met de trein!

Mijn drie favorieten in Londen:

Camden Market
Camden Market vind ik vanaf de eerste keer al heel leuk. Je kunt er altijd leuke dingen kopen zoals nieuwe tassen of mooie zelfgemaakte sieraden. De straten zijn versierd met graffiti, je vind er bijvoorbeeld een grote draak als kunstwerk aan de muur en er is een schoenenwinkel waar een grote uitstekende schoen boven hangt. De wijk is heel fleurig en kunstzinnig. Ook heb je een foodmarket bij Camden Market waar je heel veel lekkere dingen kan eten. Ik heb er o.a. lekkere falafel en chocolatechip cookies gegeten. Het is zeker een aanrader om door de kleine steegjes van de Camden Market te wandelen.

Barbecoa St. Paul’s
Twee jaar geleden zijn we met een groepje jonge slagers naar Londen geweest en toen hebben we bij Barbecoa St. Paulgegeten. We hebben er heerlijke buikspek gegeten en goede wijn gedronken. Het is een hele mooi luxe uitziend restaurant en door glazen ramen kun je mee kijken in de keuken. Ze maken gebruik van verschillende barbecues. Echt leuk om een keer naar toe te gaan dus.

C.Lidgate
Dit is een slagerij die al sinds 1850 bestaat. Omdat ze niet willen verhuizen en niet naar achteren of opzij kunnen uitbouwen, bouwen ze er elke keer een etage bovenop. De slagerij bestaat inmiddels uit 4 verdiepingen. Dat betekent dat ze elke keer hun kratten, halve varkens en runderbouten de trap op of af moeten sjouwen.
Toen wij er met die groep jonge slagers waren, gaven ze ons een rondleiding door de slagerij. Het is heel interessant om te zien hoeveel werk ze verzetten op zo’n kleine oppervlakte. Ook vond ik het leuk om te zien dat ze heel andere producten in de toonbank hebben liggen dan wij in Nederland. Ze hebben bijvoorbeeld veel meer lamsvlees en english pies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: