Broodje gerookt Kipdijvlees

Ik ga vaak in de stad met vriendinnen lunchen. De Bagels & Beans is een van mijn favoriete lunchzaken die we vaak bezochten. Ze serveren hier niet alleen onwijs goede ijskoffie, maar ook een geweldige bagel met gerookte kipfilet. Wat zij kunnen maken kan ik natuurlijk zelf ook. Daarom heb ik een variant gemaakt op deze bagel met gerookte kipfilet.

Ingrediënten
2 kippendijen zonder bot
1 bakje groene pesto (Ik gebruik meestal de verse van de jumbo of ik maak hem zelf)
1 avocado
20 gram rucola
4 afbak broodjes
1 tl zout
Rooksnippers

Kruid de kip, het liefste een dag van te voren, met alleen het zout en zet het in de koelkast.
Steek de barbecue aan en bak je broodjes af zoals op de verpakking staat. Breng daarna de barbecue terug naar 100 graden en gooi er een handje rooksnippers op. Leg het kippendijenvlees op het rooster. Na ongeveer 10 á 15 minuten is de kip gaar en haal je het eraf. Snijd de afbakbroodjes doormidden en smeer beide kanten in met pesto. Verdeel de avocado over de vier broodjes en doe op alle broodjes een beetje rucola. Snijd als laatste de kip in partjes en verveel deze over de broodjes. Geniet van je lunch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s