Suikerbroodwentelteefjes met gerookte amandelmousse en aardbeiensausNa een avondje barbecueën is het natuurlijk heerlijk om nog even af te sluiten met een knaller van een toetje. Doordat je de aardbeiensaus en de amandelmousse van tevoren kan maken is het een handig toetje voor een feestje. Als ongezond ontbijtje op een zondag ochtend is het ook perfect. Dit toetje heeft een kleine Friese twist door het suikerbrood, want je kunt je roots natuurlijk niet verloochenen.

Ingrediënten
Amandelpasta
125 gr ongezouten amandelen met vlies
een handje rooksnippers
Amandelmousse
150 ml slagroom
40 gr witte chocolade
Aardbeiensaus
250 gr aardbeien
10 ml citroensap
15 gr geleisuiker
Wentelteefjes
4 plakken suikerbrood van 2 cm dik
75 ml melk
1 ei
snufje zout


Steek de Green EGG aan en wanneer hij ongeveer 100 °C is gooi je het handje rooksnippers op het vuur en doe je de convEGGtor erin en direct daarna het schaaltje amandelen. De amandelen laat je 30 minuten roken.
Daarna maal je de amandelen in de keukenmachine en draai je ze tot een fijne pasta. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Smelt de chocolade au bain marie en meng de gesmolten chocolade met 30 ml ongeklopte slagroom tot een gladde saus.
De rest van de slagroom klop je tot het stevig is.
Meng eerst 50 gram amandelpasta door het chocolade/slagroom mengsel en meng het daarna door de geklopte slagroom. Doe dit heel voorzichtig. Het moet geen saus worden maar een mouse. Zet de mouse in de koelkast tot het opstijft is.
TIP: De amandelpasta die je over hebt is heerlijk om op een geroosterd broodje met honing te doen.

Snij de helft van de aardbeien doormidden en doe die in een bakje. Doe de rest van de aardbeien in de keukenmachine en pureer ze tot het een dunne saus is . Zet de aardbeiensaus op het vuur, voeg de citroensap en de geleisuiker toe. Breng het aan de kook. Zodra de geleisuiker volledig opgelost is giet je het over de andere aardbeien heen en laat je het staan tot je het gaat gebruiken.
TIP: de aardbeiensaus en de amandelmousse kun je prima een dag van tevoren klaar maken en in de koelkast bewaren.

Zorg ervoor dat de Green EGG met de convEGGtor ertussen ongeveer 150 °C wordt.
Doe ondertussen de melk, het ei en het snufje zout in een bord en mix het. Doop daarna het brood in de mix tot het goed doordrongen is met het vocht. Grill ze daarna op de Green EGG tot ze mooi krokant zijn aan de buitenkant
TIP: Je kunt de wentelteefjes ook prima op een andere barbecue grillen. Wij hebben ze op een OFYR gebakken.

Leg daarna de wentelteefjes op een bord, verdeel de amandelmousse en de aardbeiensaus erover en smullen maar…Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: