Hotspots in Boedapest

De reden dat we (een vriendin en ik) naar Boedapest gingen was omdat we kaartjes hadden voor het Sziget Festival. Het was de eerste keer dat we naar een festival gingen. We hadden kaarten voor 5 dagen en sliepen in een tentje op het festivalterrein. Het was een super mooi festival, met allemaal lokale bands, beroemde artiesten, verschillende lounge hoeken en veel culturele activiteiten. Je kon je er de hele dag en nacht wel vermaken, er waren constant leuke dingen te doen.

We hadden ook gehoord dat de stad Boedapest, wat onder meer bekend staat om zijn badhuizen, zelf ook heel mooi is en inderdaad toen we de eerste keer de stad binnenreden, recht op Országház, het Hongaars parlementsgebouw af, kregen we meteen zin om de stad te gaan verkennen. Het centrum van de stad lag met de tram maar 5 minuten van het Sziget Festival af dus zijn we ook een aantal dagen de stad in gegaan, waar we o.a. het badhuis Szechenyibaden, een schitterend oud gebouw, hebben bewonderd.

Ik wil jullie verder graag kennis laten maken met mijn top vijf van Boedapest

My Green Cup
My Green Cup was vanaf dag één ons favoriete ontbijt zaakje. Alles was er goed. Ze hadden perfecte cappuccino’s, goed belegde broodjes, heerlijke croissants en de bediening was ook nog eens heel attent. We hebben hier bijna elke morgen ontbeten en voelden ons er helemaal thuis. Zeker een aanrader om een keer te ontbijten als je in Boedapest bent.

Retró Lángos Bufé
De volgende aanrader is om te lunchen bij Retró Lángos Bufé. Dit zaakje is heel klein en je kunt er alleen buiten aan een paar kleine tafeltjes eten. Ook moet je even geduld hebben tot je je eten kunt bestellen. Maar zodra je het besteld hebt, is het snel klaar. We kozen voor de klassieke variant. Het is deeg wat ze frituren, een soort oliebol maar dan plat, die beleggen ze met crème fraiche en kaas. Soms doen ze er zelfs meerdere toppings op.

Citadella
Ik vind het altijd leuk om een stad van boven te bekijken. Dus zijn we naar het uitkijkpunt Citadella gegaan. De smalle, steile, kronkelende trappen die door het park naar het uitkijkpunt leiden alleen al zijn zeer de moeite waard om ze te beklimmen. Zodra je bovenop de heuvel bent, heb je een schitterend uitzicht over de 2 stadsdelen Boeda en Pest. Na deze klimactiviteit heb je weer extra veel zin om nieuwe Hongaarse specialiteiten uit te proberen.

Molnar’s kurtoskalács
Na de klim naar het uitkijkpunt Citadella werd het weer de hoogste tijd voor een bakje koffie met  iets lekkers. We gingen koffie drinken bij Molnar’s kurtoskalács. Een koffiezaakje waar ze alleen de traditionele lekkernij kurtoskalács verkopen. Ze maken er deeg en draaien het om een stuk hout. Daarna bakken ze het al draaiend boven een grill of barbecue. Waarna ze het nog warm door de kaneelsuiker heen rollen. Het deed me een beetje denken aan een kaneelbroodje. Soms rollen ze het ook door chocolade, kokos, walnoten, amandelen of vanillesuiker. Een erg leuk gerecht om uit te proberen.

Nagy Vásárcsarnok
Deze markthal, Nagy Vásárcsarno, is zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Het gebouw is mooi, hoog en heel oud. Veel lokale mensen komen hier hun boodschappen doen. Er zijn veel kraampjes met groente, kruiden en kaas, maar vooral ook veel kraampjes met vlees: varkenspootjes, droge worst, krokant gebakken zwoerd en veel orgaanvlees. Een erg leuke, authentieke markt om overheen te wandelen. Op de bovenverdieping werden vooral veel souvenirs te koop aangeboden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: