Amandelwafels met banketbakkersroom en Jägermeister-kersensaus

Amandelwafels
100 gram bloem
30 gram boter
30 gram suiker
1 ei
100 gram melk
55 gram amandelschaafsel
5 gram verse gist (2 gram droge gist)
zout
poedersuiker

Banketbakkersroom
3 eidooiers
75 gram suiker
merg van een vanille stokje
35 gram bloem
360 ml melk

Jägermeister-kersensaus
50 gram + 1 el Jägermeister
30 gram gelei suiker
200 gram diepvrieskersen (of verse)
1 el maïzena

Voor het maken van de banketbakkersroom doe je de eidooiers, suiker, vanille en de bloem in een glazen kom.
Breng de melk aan de kook. Giet steeds een klein beetje melk bij het eimengsel en roer het goed door. Goed roeren is heel belangrijk anders gaan de eiwitten stollen.
Zodra al de melk door het eimengsel is gemengd doe je het geheel weer terug in het pannetje van de melk en zet je het op een laag pitje. Blijf vanaf het begin constant roeren. Als je dit niet doet krijg je klontjes en dat moet je niet willen. Blijf doorroeren totdat het geheel dik is. Doe het dan in een glazen kom, dek het af met folie en zet het in de koelkast tot je het gaat gebruiken.

Voor de Jägermeister-kersen saus doe je de kersen, 50 gram Jägermeister en de geleisuiker in een pannetje en breng het zachtjes aan de kook. Maak een papje van de maïzena en de el Jägermeister en voeg dit toe aan de kersen. Laat het nog even doorkoken tot de saus een mooie dikte heeft

Voor het maken van de wafels: bak het amandelschaafsel tot het goudbruin is. Warm de melk op tot 26 graden en voeg de gist toe. Scheid het eiwit van de eidooier. Laat de boter smelten en doe daar de bloem, suiker, zout en het eigeel bij. Giet daarna de melk erbij en laat het een half uur rijzen.
Klop het eiwit op en schep het voorzichtig door het beslag. Roer daarna de helft van het amandelschaafsel er doorheen.

Breng de barbecue met het wafelijzer op een temperatuur van ongeveer 200 graden. Vet het ijzer in. Doe per keer een soeplepel beslag in het wafelijzer en bak de wafels ongeveer 5 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn. Herhaal dit tot het beslag op is.

Verdeel de banketbakkersroom en de kersensaus over de wafels. Strooi daarna het overgebleven amandelschaafsel en een beetje poedersuiker over de wafels heen en geniet van je zondagse ontbijtje. Het kan natuurlijk ook lekker bij de thee of de koffie.

Eén reactie op “Amandelwafels met banketbakkersroom en Jägermeister-kersensaus”

  1. […] een eigen draai aan de ganzenkroketten geven voeg dan wat andere kruiden toe of serveer ze met een Jägermeister-kersensaus. Wild en zoet gaat altijd heel goed […]

    Like

Plaats een reactie