Weekendje Dublin

Voor een euro of 40 vlieg je in nog geen twee uurtjes van Amsterdam naar Dublin en omdat je maar een paar dagen weg gaat, kun je prima met alleen handbagage reizen. Je hoeft dan ook niks extra te betalen voor het inchecken van een koffer. Let natuurlijk wel op het formaat handbagage wat je mee mag nemen.
Vanaf Airport Dublin gaan er bussen die je rechtstreeks naar het centrum van de stad brengen voor maar 6 euro en in ongeveer 20 minuten ben je al bijna bij je hostel of hotel en kun je je koffer dumpen om daarna heerlijk de stad te gaan verkennen.

The Temple bar
Dublin staat bekend om zijn Guinness en de pubs waar je deze ‘porter’ kunt drinken. Een van de bekendste pubs in Dublin is ‘The Temple bar’. Het is zeker een aanraden om hier op een middag een echte Guinness te gaan drinken. ’s  Avonds is het er vaak erg druk. De pub is behoorlijk toeristisch maar het heeft een gezellig authentieke uitstraling wat voor een aangename sfeer zorgt. Iedere dag zijn er live optredens.

Pitt Bros
Dit is een simpel restaurantje waar je zelf naar de balie moet lopen om je bestelling door te geven en weer op te halen. Maar het is zeker een aanrader om hier een avondje low budget te gaan eten. De spareribs vallen bijna van het botje af en zijn perfect op smaak gemaakt en ook de brisket is heerlijk. Je kunt zelfs een gratis ijsje krijgen na afloop.

The George
Een hele gezellig gay club, waar ook veel hetero’s komen. Iedere avond word er iets georganiseerd. Ze organiseren karaoke of bingo wat allemaal gepresenteerd wordt door een aantal drag queens. Er wordt veel dansmuziek gedraaid en de sfeer is er erg goed. Zeker leuk om een keer mee te maken.

777
Een leuk klein Mexicaans restaurantje waar je heerlijk kunt eten. Je kunt kiezen uit allemaal verschillende hapjes zoals taco’s, geroosterde bloemkool , BBQ pork en gefrituurde kip, waardoor je van alles en beetje kan proberen. Omdat je er niet kunt reserveren is het verstandig om er niet te laat heen te gaan. Vanaf 5 uur is het restaurantje open. Op maandag hebben ze Margarita  Monday. Je krijgt dan twee margarita’s voor de prijs van 1 en mag kiezen tussen gewone of frozen margarita’s

The Bull and Castle
Dit steakhouse heeft een stoere authentieke uitstraling. Je gaat hier heen om goede steaks te eten in een rustige omgeving. Je kunt hier heerlijk een hele avond zitten met vrienden. Ook de cocktails zijn erg fijn. The Bull and Castle is zeker een aanrader om te gaan eten.

Trinity College Library
Trinity College Library is de grootste bibliotheek van Ierland en heeft een collectie van meer dan 4,5 miljoen werken. Op het universiteitsterrein om de bibliotheek heen staan hele mooie oude gebouwen. Erg leuk om overheen te wandelen. Er hangt een beetje een Harry Potter sfeer.

Met de trein naar Howth
Vanaf Pearse Station kun je in een half uur met de trein naar Howth, Outside Train Station. Howth is een klein vissersstadje aan de noordkant van Dublin en de perfecte plaats om Dublin even te ontvluchten, uit te waaien en een wandeling te maken langs de steile kliffen van Ierland. Na een lange wandeling kun je in het dorpje weer lekker opwarmen met een bord verse Fish & Chips.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: