De lekkerste zelfgemaakte pho

Doordat Vietnam een eeuw lang kolonie van Frankrijk was heeft dit veel effect gehad op de Vietnamese keuken. De Vietnamese pho heeft Franse invloeden. Zo word de basis van deze soep, net als in Frankrijk, gemaakt van runderbouillon. In de Vietnamese keuken gebruiken ze alleen andere kruiden en geroosterde gember.

Ingrediënten bouillon:
2 wortels
2 mergpijpjes
2 uien
2 steranijs
2 kaneelstokjes
4 kruidnagels
stuk gember van ongeveer 8 cm
2 el zout

Ingrediënten pho:
100 gram rijstnoedels
1 courgette
1 wortel
100 gram taugé
2 gekookte eieren
100 gram kogels biefstuk
1 limoen
handje munt
handje koriander

Dit gerecht is leuk om op een barbecue of boven een kampvuur te maken. Dit zorgt voor heerlijke grillsmaak. Maar als je ze beide niet hebt kun je de groente ook gewoon in een grillpan grillen.

Snijd de ui door midden. Grill de ui, wortel en gember boven het vuur. Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een pan en giet er water overheen. Warm het water langzaam op, maar zorg er voor dat het niet gaat koken. Als het gaat koken kan het er voor zorgen dat de bouillon bitter wordt. Laat de bouillon ongeveer 8 uren zachtjes sudderen. Zodra de bouillon klaar is moet je hem zeven zodat alle kleine stukjes eruit gefilterd zijn.

Kook de rijstnoedels zoals op de verpakking staat. Snijd de courgette en wortel met een spiralizer of in julienne reepjes. Snijd de kogelbiefstuk in reepjes. Verdeel de rijstnoedels, wortel, courgette, taugé en de biefstuk over twee diepe borden. Doe in beide borden een gekookt ei, een halve limoen en maak het af met een beetje munt en koriander.

Verwarm de bouillon en giet het in de borden. Door de hete bouillon garen de groenten en de biefstuk.

Eén reactie op “De lekkerste zelfgemaakte pho”

  1. […] In Nederland houden vooral de noorderlingen van kruidnagel. Kruidnagel word in veel verschillende gerechten gebruikt zoals kruidenbitter, stoofpotjes, nageltjeskaas en droge worst.Vind je het leuk om een gerecht te maken met kruidnagels nu je iets meer over dit specerij weet? Kies dan voor het recept van ‘broodje ganzenrosbief‘ of die van mijn ‘Vietnamese pho‘.  […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: