Goddelijke pasta met venkel en citroen

Aan de zijkanten van ‘het pad van god’, een wandelroute langs de Amalfi kust, groeien veel verschillende kruiden zoals oregano, venkel, munt en citroenmelisse. We plukken een grote bos wilde venkel en uit een van de vele citroengaarden krijgen we een citroen. Deze ingrediënten gebruiken we voor een heerlijke pasta met venkel en citroen.

Het is een heel simpel recept die heel geschikt is voor op vakantie. In San lazzaro, waar we overnachten, is een klein kaaszaakje waar de eigenaren allemaal zelfgemaakte Italiaanse kazen verkopen. Ze verkopen mozzarella, buratta en zelfs gerookte mozzarella, maar vandaag nemen we verse ricotta mee voor ons pasta gerecht.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten
150 gram spaghetti
2 uien
2 tenen knoflook
200 gram ricotta
100 gram Parmezaanse kaas
1 citroen
1 el olijfolie
2 venkelknollen of een grote bos wilde venkel
zout en peper

Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat

Snijd de ui en de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook met een beetje olijfolie in de koekenpan. Snijd daarna de venkel fijn en bak die ook mee tot hij zacht is. Voeg dan de sap van de citroen, de ricotta en de gekookte spaghetti toe en breng het op smaak met peper en zout. Strooi na het opdienen de Parmezaanse kaas eroverheen.

2 reacties op “Goddelijke pasta met venkel en citroen”

  1. […] Aan de zijkant van de wandelpaden groeien veel verschillende kruiden zoals oregano, venkel en citroenmelisse. Voor het avondeten plukken we een grote bos wilde venkel en we krijgen een citroen mee uit één van de citroengaarden. We maken er pasta met venkel en citroen van. Wil je het ook maken klik dan hier. […]

    Like

  2. […] ze ook rondleidingen geven. De kazen die ze verkopen zijn heerlijk. Wij kiezen ricotta voor onze pasta met venkel en citroen en gerookte mozzarella voor zelfgemaakte risotto […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: