Amalfi, Het pad van God

Half 6 ‘s morgens beginnen we met de wandeling. De zon begint net te schijnen achter de bergen en de straten zijn nog doodstil. Als we na anderhalf uur van schattige paadjes en leuke uitzichten in Bomerano aan komen begint de wereld net een beetje te leven. De eerste cafés en winkels gaan open. Het dorp heeft een authentiek dorpsplein, waar de eerste Italianen hun espresso drinken.

We drinken koffie bij een klein café, waarna we pas aan de officiële route beginnen. ‘Il sentiero degli dei’ ofwel ‘het pad van god’ is de route die we vandaag gaan wandelen. De weg is op veel plaatsen breder dan het stuk die we voor de koffie gelopen hebben. Wanneer de zon hoger aan de hemel komt te staan komen we steeds meer andere wandelaars tegen. Het is de populairste wandelroute in deze omgeving. Wat wel begrijpelijk is. Om iedere hoek heb je weer een schitterend uitzicht. Soms alleen over de zee of je ziet een aantal kleine huizen met hun eigen moestuin en citroengaard. Wanneer je iets verder loopt zie je een schattig dorpje of kun je zo ver kijken dat je zelfs het eiland Capri ziet liggen.

Aan de zijkant van de wandelpaden groeien veel verschillende kruiden zoals oregano, venkel en citroenmelisse. Voor het avondeten plukken we een grote bos wilde venkel en we krijgen een citroen mee uit één van de citroengaarden. We maken er pasta met venkel en citroen van. Wil je het gerecht ook maken klik dan hier.

Het is heel fijn om vroeg te beginnen met de wandeling, vooral in de zomer. Als we rond een uur of 11 in Nocelle aan komen, staat de zon al recht boven onze hoofd. Nog 1500 traptreden naar beneden en we kunnen een pizza eten in het over toeristische Positano. Een wel verdiende lunch na zo’n lange wandeling. Het is wel echt een aanrader om genoeg water en eten mee te nemen voor onderweg. Onderweg kom je één waterstation tegen. Dus een paar liter in je rugzak is zeker geen overbodige luxe.

Na de lunch zijn we weer terug gegaan met de veerdienst. Langs de hele Amalfi kust gaat een veerdienst die je snel van het ene naar het andere kustplaatsje brengt. Het gaat een stuk sneller dan met de bus of auto en het is leuk om de kustlijn vanaf het water te bekijken. Zeker een aanrader vooral in het hoogseizoen.

Eén reactie op “Amalfi, Het pad van God”

  1. […] schitterend uitzicht over een grootdeel van de kustlijn. Je kunt hier heerlijk ontspannen na een lange wandeling of vanuit hier een mooie dagtrip naar Napels of Amalfi maken. Midden in het dorp stopt namelijk een […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: