Focaccia van de Green EGG

Dit brood is heerlijk wanneer het vers uit de Green EGG komt. Je kunt het beleggen met prosciutto di parma, gegrilde perzik en mozzarella of je eet het met een lekkere pastasalade.

Recept voor 1 brood

Ingrediënten
500 gram bloem
7 gram droge gist
50 ml olijfolie
250 ml lauwwarm water (ongeveer 26 graden)
2 tl zout
3 takjes verse rozemarijn fijn gesneden
2 el olijfolie
1 tl grof zeezout

Meng de gist door het lauwwarme water en laat het 5 minuten staan. Meng de bloem, 50 ml olijfolie, het gist-water, het zout en 2/3 van de rozemarijn door elkaar tot een mooie elastische bal. Smeer de bal in met 1 el olijfolie, doe het terug in de mengkom, dek de kom af met keukenfolie of een vochtige handdoek en laat het deeg voor een uur rijzen.

Na een uur kneed je het deeg door en rol je het uit tot een dikte van ongeveer één cm. Smeer het bakblik of de bakplaat in met 1 el olijfolie. Leg het deeg erop. Druk in het deeg een aantal deukjes, zoals je altijd ziet bij focaccia. Strooi het grove zeezout en de rest van de rozemarijn over het brood. Dek het brood weer af en laat het nog een half uur rijzen.

Breng ondertussen de green EGG naar een temperatuur van 200 graden met de confeggtor ertussen. Bak het brood ongeveer 15 à 20 minuten op de Green EGG tot hij mooi goudbruin is. Laat hem nog 10 minuten afkoelen op een rooster voordat je hem gaat eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: