De lekkerste zelfgemaakte kipsaté

Veel mensen kiezen nog steeds voor kipfilet omdat het zo ‘lekker’ mager is. Maar als je het mij vraagt laten we de kipfilet vanaf nu links liggen en kiezen we voortaan lekker voor kippendijfilet. De spieren van de kippendij hebben harder gewerkt en er zit een beetje vet doorheen waardoor er veel meer smaak aan zit dan kipfilet en daardoor wordt het ook minder snel droog tijdens het bakken. Heb je nog nooit kippendijfilet gekocht? Gewoon een keer proberen zou ik zeggen en maak er dan meteen je eigen kipsaté van.

Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 cm verse gember
sap van 1 limoen
1 el tabasco
1 el ketjap manis
2 tl kristalsuiker
100 gram pindakaas
500 gram kippendijfilet in blokjes gesneden

Snijd de knoflook en de gember fijn en meng de limoensap, tabasco, ketjap, suiker en pindakaas er doorheen. Doe daarna de kippendijfilet erbij en meng het door tot het goed verdeeld is. Laat het minimaal een nacht in de koelkast staan. Doe je satéprikkers een nacht in een bak met water. Dit voorkomt dat ze verbranden tijdens het barbecueën.

Rijg de stukjes kippendijfilet aan de satéprikkers. Zet je barbecue aan. Hij moet goed branden voor je de kipsaté op de barbecue doet. Zodra de barbecue goed brand hoeven de sateetjes er maar een paar minuten op.

Heerlijk om te eten bij een zelfgemaakte Thaise rijstsalade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: