3 tips voor San Lazzaro, Amalfikust

San Lazzaro is het perfecte dorpje om te verblijven als je de Amalfikust bezoekt. Je kunt de drukte van de toeristische dorpjes Amalfi en Positano ontvluchten, het heeft een supermarkt, kleine restaurants en je hebt een schitterend uitzicht over een grootdeel van de kustlijn. Je kunt hier heerlijk ontspannen na een lange wandeling of vanuit hier een mooie dagtrip naar Napels of Amalfi maken. Midden in het dorp stopt namelijk een bus die je binnen 2 uur naar hartje Napels brengt en in ongeveer 3 kwartier in Amalfi.

Camping Beata Solitudo
Aan het grote plein, midden in het dorp ligt de charmante camping Beata Solitudo. De enige camping langs de Amalfikust.
Er zit een klein hostel bij die van alle gemakken voorzien is. Wil je wat meer privacy dan kunt je ook voor een bungalow kiezen. De eigenaar is heel aardig en wil graag gratis advies geven over de beste wandelroute, welke bus of boot je het beste kan nemen. Hij heeft alle informatie voor je op papier en alles is in het Engels beschikbaar.

Caseilficio La Montanina
Dit kleine kaaszaakje ligt midden in San Lazzaro. Caseilficio La Montanina heeft zijn eigen kaasmakerij in Bomerano, waar ze ook rondleidingen geven. De kazen die ze verkopen zijn heerlijk. Wij kiezen ricotta voor onze pasta met venkel en citroen en gerookte mozzarella voor zelfgemaakte risotto balletjes.

Ristorante Pizzeria Da Gigino
Dit familiebedrijf is de perfecte plaats om van echt Italiaans eten te genieten. Het is een eenvoudig restaurant in ouderwetse stijl. De eigenaar is erg gastvrij en de kwaliteit van de simpele gerechten is heel goed.
Wij kiezen de pizza met gerookte mozzarella van Caseilficio La Montanina, cherry tomaatjes en basilicum. Een hele simpele combinatie maar echt verrukkelijk. De rode huiswijn is geen aanrader bij Da Gigino. Wij vinden hem te zoet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: