Napels: 6 tips voor je stedentrip

Napels staat er om bekend dat het kampt met een vuilnisprobleem en je in sommige wijken beter niet kan komen, omdat het te gevaarlijk is. Dat is niet het enige wat Napels te bieden heeft. Het heeft een mooi oud stadscentrum, leuke winkeltjes en natuurlijk heerlijke pizza’s. Dit is een lijst met allemaal leuke plekken die je kunt bezoeken in Napels

Taralleria Napoletana
In dit kleine zaakje worden kleine Italiaanse koekjes in veel verschillende smaken verkocht. De zoete zijn geen aanrader, maar de hartige zijn heerlijk bij een glas rode wijn. De koekjes zijn er in heel veel verschillende smaken. Onder andere pesto, olijven, peperoni en kurkuma.
Neem een doosje luxe ingepakte koekjes van Taralleria Napoletana mee voor op je eigen dakterras. Maar je kunt ze natuurlijk ook op hun ‘terras’ eten onder het genot van een wijntje, maar de ruimte daar is schaars.

Pizzeria De’ Figliole
Gefrituurde pizza is een echt Napolitaans gerecht. Bij pizzeria De’Figliole worden de pizza’s voor je neus gedraaid en in de frituur gedaan. Het bedrijfje in een geoliede machine. Iedereen zijn eigen taak. Je pizza is binnen vijf minuten klaar. Er is keuze uit 6 verschillende vullingen. We kiezen de pizza met provola en aubergine, heel simpel maar super lekker. Als je hem niet op krijgt is hij koud als lunch ook nog heerlijk. Ze hebben ook een zoete variant gevuld met Nutella.

OAK
OAK is een heel gezellige bar met verschillende speciaal bieren. Ze hebben 5 bieren op de tap waar ze constant mee variëren. Het bar personeel is heel gezellig en geeft graag advies. Heb je niet alleen zin in een drankje dan kun je je eigen antipasti samenstellen of je kiest voor vers belegde bruchette. OAK is wel prijzig voor Italiaanse begrippen.

De markt Pignasecca
Deze dagelijkse markt ligt midden in het historische centrum van Napels. Eigenlijk kun je er dus eigenlijk niet om heen. Pignasecca is de oudste markt van Napels en is vooral bekend vanwege de viskramen met een grote variatie aan vis. Schitterend om te zien hoe de visverkopers met hun producten bezig zijn. Verder zijn er kramen met kleding, schoenen, groenten en fruit. Tussen de kramen zitten authentieke pizzeria’s en zaakjes waar je friggitore, gefrituurde hapjes, kunt halen.

Paticceria Poppella
Als je iets moet proberen is het de fiocco di neve (‘sneeuwvlokje’) een zacht bolletje met een zoete vulling van onder andere ricotta en slagroom. Wanneer je in Napels bent mag je dit hemelse kussentje bij Paticceria Poppella zeker niet overslaan.

Castel Sant’Elmo
Beklim de treden van Castel Sant’Elmo om van het schitterende uitzicht van Napels te kunnen genieten. Het is wel een aanrader om dit niet midden op de dag te doen. Het is namelijk nogal een pittige klim naar boven, zeker bij een wat hogere temperatuur . Wel is het adembenemende uitzicht over de stad met de vulkaan de Vesuvius op de achtergrond zeker de moeite waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: