Salade met gegrilde champignons en nectarines

Ideeën voor nieuwe recepten komen soms op de gekste momenten. Bijvoorbeeld wanneer je geen zin hebt om boodschappen te halen en je het moet doen met de spullen die je in huis hebt. Een paar oude bolletjes grillen voor croutons en wat groente en fruit die nog net kunnen. Zo heb ik deze lunchsalade ‘ontdekt’. Met een beetje geluk kun je dus iets heel lekkers maken.

Deze snelle lunchsalade is voor één persoon. Zijn er meer mensen thuis? Verdubbel of verdrievoudig dan gewoon het recept.

Ingrediënten
1 (oud) wit bolletje doormidden gesneden
een handje pluksla of spinazie
2 gehalveerde champignons
2 nectarines in partjes
¼ avocado in partjes
2 el olijfolie
1 tl knoflookpoeder
20 gram geraspte oude kaas

Dressing
1 el olijfolie
1 tl citroensap
1 el biersiroop of balsamicosiroop
zout en peper

Zet de barbecue aan op ongeveer 200 graden.
Meng de olijfolie, knoflookpoeder en een beetje zout door elkaar en smeer het brood en de champignons er mee in. Grill het brood en de champignons tot ze mooi bruin zijn. Blijf er wel bij staan want het brood is snel bruin en het is jammer als het verbrand. Heb je geen barbecue of geen zin om hem aan te steken dan kun je het natuurlijk ook in een grillpan grillen.
Snijd het brood in blokjes wanneer het afgekoeld is. Leg de sla op het bord en verdeel de champignons, nectarines, avocado en het brood eroverheen. Strooi de kaas over de salade. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel het over de salade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: