Koffie rub

Deze rub is heel geschikt om rundvlees zoals biefstuk, flat iron steak of bavette mee op smaak de brengen. Het is ook perfect voor producten met een langere bereidingstijd zoals short ribs.

Ingrediënten
1 el zout
1 el suiker
1 el gemalen koffie
1 el gerookte paprikapoeder
1 tl cacao
1 tl komijn
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemalen zwarte peper

Meng de rub en smeer je stuk (rund)vlees er mee in. Laat het een nacht in de koelkast intrekken. Een uur voor je het vlees gaat grillen haal je het uit de koelkast. Zet de barbecue aan op 200 graden en grill het vlees tot een kerntemperatuur van 50 graden. Laat het vlees daarna nog 10 minuten rusten voor je het aansnijdt.

Deze bereiding is natuurlijk alleen geschikt voor een biefstuk, flat iron steak of bavette. Wanneer je een product zoals short ribs hebt, is er een veel langere bereidingstijd nodig.

3 reacties op “Koffie rub”

  1. […] gemaakt van rode bieten en bramen uit eigen tuin is heel lekker bij een mooi stuk rundvlees met een koffierub en gepofte aardappelen. Maar de salade is ook heel geschikt als […]

    Like

  2. […] Ingrediënten        1 flat iron steakkoffie rub […]

    Like

  3. […] is ook heerlijk om de reerugfilet een dag van te voren in de smeren met een koffierub. De smaak gaat heel goed samen met de […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: