Bacon chocolate chip cookies

Je zult wel een beetje gek kijken. Bacon in chocolate chip cookies? De combinatie zoet en hartig is hier perfect. De hartige rokerige smaak van bacon komt weer mooi in balans door de witte chocolade. 

Ben je op zoek naar een recept voor een dessert dat gemaakt kan worden op de barbecue? Deze cookies kun je ook perfect bakken op de barbecue. Bolletje ijs erbij, een toefje slagroom erop en je hebt een heerlijk toetje.

Ingrediënten
110 gram kristalsuiker
135 gram bastaardsuiker
135 gram roomboter
1 ei
1 tl vanille extract
235 gram bloem
2 tl bakpoeder
150 gram witte chocolade in stukje
150 gram uitgebakken bacon in stukjes
150 gram macadamia noten

Meng de suikers, boter, ei, vanille extract, bloem en bakpoeder door elkaar tot het een mooie, gelijkmatige massa wordt. Meng daarna de witte chocolade, macadamia noten en de bacon door het deeg. Maak er een lange staaf van en leg die voor een half uur in de diepvries.

Verwarm de oven of barbecue voor op 180 graden. Snij de staaf in plakken van ongeveer 1 cm. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en leg de plakjes deeg erop. Zorg er wel voor dat er voldoende ruimte tussen de plakjes zit. Ze lopen tijdens het bakken namelijk nogal uit. Bak ze voor ongeveer 15 tot 18 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.

Eén reactie op “Bacon chocolate chip cookies”

  1. Wat een leuke combinatie! Ga ik zeker eens proberen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: