Heerlijke tips voor in Toulouse

Toulouse is de perfecte stad voor een weekendje weg, of gewoon als tussen stop op je rondreis. Het is een levendige , hippe stad met een grote geschiedenis. Je kunt er makkelijk een weekendje vertoeven om alle oude gebouwen, mooie stadsparken en schattige winkeltjes te verkennen. Ook op culinaire gebied heeft Toulouse een hele hoop te bieden. Hieronder vind je mijn vier favoriete van deze mooie stad.


Les Impulsifs
Les Impulsifs is een klein restaurant met een moderne maar warme uitstraling. Het licht net buiten het drukke centrum in een rustige straat. Ze hebben een simpele kaart. Je hebt keuze uit twee voor-, drie hooft- en twee nagerechten. Hierdoor was de keuze makkelijk.
Vooral de soep, doperwtensoep met een reuze crouton en koud gerookte vis was heerlijk, maar ook het nagerecht, pruimentaart met mascarpone cream smaakte geweldig. Een schattig zaakje met persoonlijke bediening. Zeker een aanraden om langs te gaan als je in Toulouse bent.

doperwtensoep met een reuze crouton en koud gerookte vis bij Les Impulsifs
Pruimentaart met Mascarpone cream bij Les Impulsifs


Flowers cafe
Misschien is het slim om het ontbijt over te slaan, want de stukken taart zijn aardig aan de maat, maar dat zal je niet weerhouden het op te eten. Er zijn veel verschillende soorten taart, zoals cheesecake, pecanpie, chocoladetaart, pistache-frambozentaart, citroen meringuetaart en ga zo maar door.
Wanneer het mooi weer is kun je heerlijk op het terras zitten. Er staat een grote fontein midden op het rustige plein, terwijl het midden in het centrum is. Als het weer iets minder is kun je met de trap naar boven waar ze nog ongeveer 30 plaatsen hebben.
Bij Flowers cafe heb je keuze uit wel meer dan 50 verschillende soorten thee. Die dan ook nog perfect gezet zijn. Je krijgt een klein Japans theepotje en een kopje. Zodat je bijna drie keer je kopje opnieuw kan vullen.
Hier moet je zeker een stukje taart eten als je in Toulouse bent.

Flowers cafe
Verschillende taarten bij Flowers cafe


Marché Victor Hugo
Deze overdekte voedselmarkt, midden in het centrum, heeft ongeveer 100 kraampjes op straatniveau. Marché Victor Hugo zoals hij nu is gebouwd in 1959. Er is enorm veel keuze in kaas, grote kramen met fruit, een gigantische variatie aan vis, mooie charcuterie producten en vers gebakken brood. Maar ook vind je er voor ons minder gewone producten zoals hersenen en rundermaag. Als je van eten houd kun je hier echt je ogen uit kijken. Wanneer je honger krijgt van al dat kijken kun je op de eerste etage in verschillende restaurantjes eten. Ze gebruiken ingrediënten uit de kraampjes van de begaande grond.

Maché Victor Hugo
Maché Victor Hugo


Bello & Angeli
Bij Bello & Angeli kun je heerlijke bonbons, macarons en ijs kopen. Ze hebben zijn heel creatief met verschillende smaken en verkopen de bonbons in schitterede doosjes. Leuk om als cadeautje mee te nemen. Ze hebben al veel verschillende prijzen gewonnen met hun chocolade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: