Sète: Karakteristiek vissersplaatsje

Sète is een karakteristiek vissersplaatsje in Zuid-Frankrijk. Niet ver van de Spaanse grens. In de kanalen in het centrum liggen allemaal vissersbootjes. Iedere dag komen de vissers weer terug in de haven met inktvissen, mosselen en sardientjes. Aan de rand van de haven staan mooie kleine vissershuisjes. Verder zijn er een hele hoop restaurantjes waar je lekkere vis kunt eten, terwijl je van het mooie uitzicht kunt genieten.

Tielles Cianni Marcos
De beroemde Tielle, een klein taartje gevuld met kruidige inktvis, is de traditionele lunch van vissers als ze op zee zijn. Volgens de legende komt dat gerecht oorspronkelijk uit de Italiaanse stad Gaeta en is het mee genomen door vissers toen ze naar Sète kwamen. De Tielle is even belangrijk voor inwoners van Sète als baguette voor de rest van Frankrijk.

Tielles inktvistaartje

Maison Janicot
Maison Janicot is een schitterend delicatessezaakje waar je heerlijke souvenirs kan kopen. De aankleding van de zaak is een mooie combinatie van ouderwets en modern. De wand van het zaakje is chaotisch geordend met een hele hoop verschillende producten uit de regio. Ook hebben ze een wand met allemaal verschillende blikjes met sardientjes.

Maison Janicot
Maison Janicot

Brasserie la Singuliere
Brouwerij Brasserie la Singuliere zit nu ongeveer twee jaar in Sète. Ze hebben altijd 5 bieren op de tap en verkopen de rest van hun biertjes in een flesje. ’s Avonds is het vaak erg druk, maar ‘s middags kun je in alle rust een biertje drinken op het terras.

Brasserie la Singuliere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: