Castellane

Castellane wordt in de zomervakantie overspoeld met Nederlandse toeristen en groepen motorrijders. Toch is het zeker de moeite waard om dit stadje te bekijken. Het is een schitterend oud stadje met kleine straatjes en leuke winkeltjes. Ook zijn er nog veel oude stadspoorten.
Castellane is de poort naar de Gorges du Verdon, een schitterend natuurgebied. Vanaf Fréjus, Nice of Cannes is het ongeveer anderhalf uur rijden naar Castellane, leuk om een dagtripje naar toe te maken.


Wekelijkse markt
Van kleine Franse dorpsmarkten word ik altijd helemaal gelukkig. Op woensdag hebben ze in Castellane een wekelijkse markt. Deze markt is niet heel groot maar heeft precies wat je nodig hebt. Kraampjes met vis, droge worst, verschillende groentekramen, een oude imker met veel verschillende soorten honing, een enthousiaste man met een grote kraam met verschillende soorten kruiden en thee. Ik word altijd heel vrolijk van al die mensen die zo vol enthousiasme hun producten verkopen. Producten die je alleen daar kunt krijgen.


La Maison Bio
Deze kleine biologische supermarkt verkoopt heerlijke koekjes, verse geitenkaasjes en olijven. Je kunt er ook lekker eten. Ze hebben verschillende quiches en broodjes en je kunt binnen en buiten zitten.
Tegenover La Maison Bio zit een kleine bakkerij waar je heerlijke stokbroden, koekjes en ook quiches kunt kopen.


Le Fournil de Verdon
Deze bakkerij wordt druk bezocht. Iedereen komt hier zijn broodjes halen voor het ontbijt. Ze hebben belegde broodjes en gevulde broodjes. Ook hebben ze verschillende soorten taart. Voor ieder wat wils dus. Je kunt er een bakje koffie of thee krijgen en ze hebben binnen tafeltjes staan. Maar als het mooi weer is, kun je ook buiten aan tuintafels zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: