Parelcouscous salade met gegrilde groenten

Van Simply Spices heb ik drie potjes met kruiden gekregen. De mix voor salade, zalm en varkensvlees. Hun naam zegt het al, ze gebruiken alleen maar simpele ingrediënten. Een combinatie van kruiden en zeezout. Vandaag gebruik ik de mix voor salade. Natuurlijk kun je ook je eigen kruidenmix maken, maar dit is wel heel makkelijk en snel.
Deze parelcouscous salade is superlekker voor bij de barbecue, maar ook lekker als lunch of als maaltijdsalade.


4 personen


Ingrediënten
200 gram parelcouscous
75 gram gemengde sla
1 courgette
250 gram cherrytomaten
75 gram prosciutto di parma of een andere zachte rauwe ham
100 gram zachte geitenkaas
30 gram pijnboompitjes of pompoenpitten
4 el olijfolie
2 tl zeezout
1 el simply spices mix voor salade (of een 1 el Provençaalse kruiden)


Verwarm de Green EGG voor op 150 graden. Snijd de courgette in plakken van een halve centimeter en halveer de cherrytomaten. Doe de cherrytomaten en courgette in een kom en meng er 2 el olijfolie en 1 tl zout door. Zodra de barbecue op temperatuur is grill je de cherrytomaten en de courgetteplakken tot ze zacht zijn en mooi bruin zijn.


Kook ondertussen de parelcouscous zoals op de verpakking staat. Maak een dressing door 2 el olie te mengen met de simply spices mix voor salade. Zodra de parelcouscous klaar roer je de kruidenolie erdoor.


Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan. Meng de sla, cherrytomaten, courgette en parelcouscous door elkaar. Scheur de prosciutto di parma en verdeel die over de salade Brokkel de geitenkaas en strooi die er samen met de pijnboompitten overheen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: