Chocolate chip cookies met walnoten

Zodra het ‘s avonds sneller donker wordt en het weer tijd is om een dikke trui te dragen is het heerlijk om met een grote mok thee en versgebakken, nog warme koekjes bij de kachel te zitten. Daarom hierbij alvast het recept van chocolate chip cookies met walnoten.

Ben je op zoek naar een recept voor een dessert dat gemaakt kan worden op de barbecue? Deze cookies kun je ook perfect bakken op de barbecue. Bolletje ijs erbij, een toefje slagroom erop en je hebt een heerlijk toetje.

TIP: Wil je dat je cookies een extra rokerige smaak hebben rook dan de walnoten vantevoren.

Ingrediënten
110 gram kirstalsuiker
135 gram bastaardsuiker
135 gram roomboter
1 ei
1 tl vanille extract
235 gram bloem
2 tl bakpoeder
150 gram pure chocolade in stukje
150 gram walnoten in stukjes
1 mespuntje zeezout

Meng de suikers, boter, ei, vanille extract, zout, bloem en bakpoeder door elkaar tot het een mooie, gelijkmatige massa wordt. Roer daarna de pure chocolade en de walnoten door het deeg. Maak er een lange staaf van en leg die voor een half uur in de diepvries.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de staaf in plakken van ongeveer 1 cm. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en leg de plakjes deeg erop. Zorg er wel voor dat er voldoende ruimte tussen de plakjes zit. Ze lopen tijdens het bakken namelijk nogal uit. De baktijd is ongeveer 15 tot 18 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: