Het chocolade dorp Roquebrune-sur-Argens

Roquebrune-sur-Argens ligt twaalf kilometer landinwaarts vanaf Fréjus. Een leuk stadje dus om een dagje te bezoeken wanneer je in deze omgeving op vakantie bent of een roadtrip maakt door de Cote d’Azur. Het dorpje heeft wel drie verschillende chocolatiers en zelfs een chocolademuseum, Maison du Chocolate et Cacao, waarvan de toegang gratis is. Het museum is gevestigd  in een oude kapel. Het is niet heel groot maar zeker de moeite waard om even binnen te kijken.

Masion de Terroir
Masion de Terroir is een schattig winkeltje waar ze alleen maar producten die rondom Roqueburne-sur-argens worden verbouwd en geproduceerd, verkopen. Ze hebben er bijvoorbeeld honing, wijn en olijfolie, maar er zijn ook verschillende soorten ratatouille en paté. De meeste producten zitten in pot waardoor je ze makkelijk lang kunt bewaren, het zijn dus leuke souvenirs om mee naar huis te nemen. Zo kun je na de vakantie nog een beetje nagenieten van Frankrijk.

Patisserie Cettier
Deze kleine patisserie verkoopt schitterende gebakjes die ook nog eens heel lekker zijn! Je kunt bij patisserie Cettier op hun terras van je gebakje en een lekker kopje koffie genieten. Op die manier heb je ’s morgens nog rustig even de tijd om wakker te worden. Ook verkopen ze heerlijke bonbons, macarons om van te smullen en verschillende soorten jam.

Les Jardins de l’Orangeraie
Verstopt achter een hoge muur in Roquebrune-sur-Argens vind je Les Jardins de l’Orangeraie. Dit  restaurant heeft een hele mooie, bijna romantisch ingerichte binnentuin waar een hele ontspannen sfeer hangt. De naam Les Jardins de l’Orangeriae is afgeleid van de sinaasappelboom die in de tuin staat. Met een beetje geluk hangen er op het moment van je bezoek ook daadwerkelijk sinaasappels aan de boom.
De bediening is heel gastvriendelijk. Het restaurant zit regelmatig vol dus het is wel verstandig om te reserveren
Toen wij er aten hadden we als voorgerecht toast met doperwtenguacamole en gegrilde garnalen, als hoofdgerecht biefstuk in een rode wijnsaus en witvis met pastinaakpuree en venkelsaus, als dessert een gazpacho van ananas en mango met citroenijs. Zeker de moeite waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: