Balineese vissaté

Dit gerecht, ‘saté lilit’, staat bijna altijd op de kaart in Bali en na een aantal dagen kipsaté te hebben gegeten is het ook wel leuk om iets nieuws te proberen. Ik was nieuwsgierig of het gerecht vergelijkbaar was met gewone kipsaté. Het was alleen heel anders, de vissaté word namelijk gemaakt van gemalen, gekruide vis en daarna op spiezen gedaan zoals dat met de Griekse köfte kebab word gedaan. Ze hoeven maar heel even op de grill en dan zijn ze klaar. Met alleen een beetje rijst en een simpele salade zijn ze heerlijk want ze hebben van zichzelf al enorm veel smaak.

Ingrediënten
500 gram witvis
2 el ‘basa gade’
1/4 selderij
4 el gefrituurde uitjes
1/2 tl zout
5 el kokosnootrasp
1/2 el rietsuiker
1 teen knoflook

Maal alle ingrediënten behalve de vis in een keukenmachine of vijzel fijn. Voeg daarna de vis toen en maal het mengsel tot de vis helemaal fijn is. Verdeel de mix over ongeveer 15 spiezen. De vissaté hoeft maar heel kort op de barbecue. 

%d bloggers liken dit: