Canggu: De start van onze reis door Bali

Na een lange vlucht van Nederland naar Bali is het heerlijk om niet meer zo lang in de auto te hoeven te zitten voor je bij je hotel bent, en om daarna even een middagje in het zwembad te dobberen, te relaxen en de op te laden voor de aankomende weken op Bali.

Canggu is een gezellige maar drukke stad die overgenomen is door toeristen van over de hele wereld. Vooral de Australiërs hebben hier de overhand. Ze vieren hier uitbundig de vakantie. Het is hier erg verwesterd, hierdoor zal je het authentieke Bali niet terug vinden. Perfect om je vakantie te beginnen, maar zeker niet om de hele vakantie te blijven hangen. Je kunt er leuk shoppen en op het strand verkopen ze heerlijke gegrilde maiskolven en verse kokosnoten.

Na anderhalf uur komen we bij ons hotel.

D’djabu Villa
Het hotel heeft twee mooie zwembaden en de kamers zijn erg ruim ruim. Het is een oase van rust in het bruisende Canggu. Er is geen mogelijkheid om te ontbijten, maar er zijn genoeg leuke restaurantjes op loopafstand. Ook is er de mogelijkheid om massages te krijgen voor een klein prijsje.

La Vela Bali
Tijdens een wandeling over het strand bij ondergaande zon kwamen we langs La Vela Bali, een rustig restaurantje met een moderne beachy-uitstraling. Voor Balinese begrippen is het een prijzig restaurant, toch is het het zeker meer dan waard. De heerlijke wortel-risotto als hoofdgerecht en de lavendel-tompoes als toetje zijn een goed begin van onze reis door Bali.

La Brisa Bali
Na een heerlijk nachtje slapen schuiven we rond een uur of 1 ’s middags bij La Brisa Bali aan. Een grote luxe strandtent waar je heerlijk kan loungen. Het voelt een beetje aan als een moderne versie van de boomhut van Tarzan en Jane. Er is super goed nagedacht over de inrichting, je kunt er zwemmen en het eten is er ook heerlijk. We nemen Italiaanse burrata met focaccia en een grote fruitsalade.

Maria Curau Bali
Deze nagelstudio is bekend vanwege de nailart en het gebruik van etherische olieën. Als slager mag je natuurlijk nooit nagellak dragen, dit is dus het uitgesproken moment voor ons om onze nagels te laten doen. Omdat het nu laagseizoen is kunnen we direct geholpen worden. We krijgen een glaasje kombucha en mogen gaan zitten. Eerst krijgen we een hoofd- en arm-massage, waarna onze nagels mooi bijgevijld en gelakt worden. Als laatste mogen we kiezen of we nog nailart op onze nagels willen, ik ga voor twee varkentjes, maar eigenlijk is alles mogelijk.

Betelnut Cafe
Het word hoog tijd dat we een keer echt Indonesisch gaan eten. Niet ver van ons hotel vinden we Betelnut Cafe, een leuk Indonesisch restaurant waar op de begaande grond gekookt word en je op de eerste etage kan zitten. We genieten met van de heerlijk nasi goreng speciaal en het gezelschap van de huishond die we tot ‘Bert’ hebben omgedoopt.

The Slow
De volgende ochtend hebben we niet veel tijd want we gaan allemaal leuke dingen doen op weg naar onze volgende bestemming Lovina. The Slow is een modern restaurant en voelt een beetje aan als een kunstgalerij. We bestellen bananenbrood met gekarameliseerde banaan en Engelse room , egg benedict en een heerlijk fris sapje. Een perfect ontbijtje om een drukke dag mee te beginnen.

Eén reactie op “Canggu: De start van onze reis door Bali”

  1. Woh..geweldig! Wat een geweldige beleving deze reis. En wat doen jullie leuke dingen! Geniet ervan! Liefs vanuit Boorbergum waar het 3° is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: