Sideman: Een oase van rust

Na een aantal dagen in Ubud te zijn geweest wordt het tijd dat we opzoek gaan naar de rust. Sideman is een heerlijk rustig plaatsje waar ze leuke restaurantjes en een schitterende omgeving hebben, maar nog niet de pan uit zijn gerezen door het overmatige toerisme.

Pondok Wisata Patal Kikian
Een schitterend en luxe hotel. We hebben er drie nachten geslapen. Het uitzicht vanaf het zwembad was echt alles overtreffend. Een idyllische plek waar je wel een aantal dagen kan vertoeven. Om naar het dorp te gaan is het wel verstandig om een scooter te huren. Hierdoor ben je een stuk flexibeler en is alles goed bereikbaar. Wel jammer is dat het ontbijt niet van hele goeie kwaliteit is. Er zit weinig smaak aan en is vaak koud. Toch is dit geen reden om niet nog een keer terug te komen, dan maar ergens anders ontbijten.

Tour door de rijstvelden
Een meneer die we aanspraken bij Amrita villa & cafe bood ons aan om ons een tour te geven door de rijstvelden. We liepen langs kleine boerderijen, schitterende uitzichten en kleine hazenpaadjes. Echt de plekken die je zelf nooit zou hebben gevonden. Onderweg laat hij ons de verschillende planten zien die er groeien, zoals papayabomen, kokospalmen en kruidnagelbomen. Hij verteld over de cultuur en de manier van leven. Een hele interessante wandeling.

The Bukit Arha Warung
Na de tour door de rijstvelden hebben we heerlijk geluncht bij The bukit arha warung. De eigenaar leert met de hulp van toeristen een hele hoop talen. Hij zal je alle boekjes met recenties laten zien en een gezellig kletspraatje met je aan willen gaan. Super leuk, en het eten daar was heerlijk. We kozen voor een simpele noedelsoep waar enorm veel smaak aan zat en als toetje pannenkoekjes gevuld met kokos en palmsuiker. Zeker weten de lekkerste die ik in Bali geproefd heb.

Zelfgemaakte ringen
In Ubud hadden we al van wat mensen gehoord die zelf een ring gingen maken. Het is natuurlijk super leuk om je eigen souvenir te maken. Bij Agung Silver kunnen we met ons eigen ontwerp komen. Hij heeft ons van het begin tot het einde geholpen. Echt een hele interessante manier om meer te leven over het vak van zilversmid.

Pasar Senggol Klungkung
Omdat het niet mogelijk is voor buitenlanders om te pinnen in Sideman moesten we naar de bank in Semarapura. Het is ongeveer een half uur rijden van Sideman en we baalden dat we daar speciaal een taxi voor moesten regelen. De eigenaar van Agung Silver gaf ons de tip om dan ook naar de avondmarkt Pasar Senggol Klungkung te gaan. Echt een hele ervaring. We waren de enige toeristen op deze foodmarkt. Iedere avond kun je voor een euro of twee je buikje helemaal rond eten aan echte Balinese gerechten. We aten een heerlijke noedelsoep met gehaktballen en als toetje een goed gevulde pannenkoek met kaas, chocolade en gecondenseerde melk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: