Thaise jungle kokossoep

Tijdens een kookworkshop in Khao Sok hebben we onze eigen kokossoep gemaakt van verse kokos. We moesten de kokos eerst raspen en daarna persen om alle melk eruit te halen. Ook gebruikten we olifantsoor, een soort spinazie die hier erg veel gegeten wordt. Ik heb een Nederlandse variant gemaakt op het recept, met producten die je gewoon in de supermarkt kan vinden.

6 personen

Ingrediënten
1 liter groentebouillon
400 ml kokosmelk
2 sjalotten
1 tl suiker
200 gram sperziebonen
12 rauwe gamba’s
100 gram spinazie
1 el olie

Snijd de ui fijn en de sperziebonen in stukjes van ongeveer een 1 cm. Bak je sjalotten tot ze zacht zijn en voeg de sperziebonen, bouillon, kokosmelk en suiker. Kook het tot de sperziebonen beetgaar zijn. Grill de gamba’s kort op de barbecue tot ze gaar zijn en of voeg ze als laatste toe aan de soep en laat ze dan nog 4 minuten mee koken.

%d bloggers liken dit: