Mango kokos monchoutaart

In Thailand eten we super vaak mango sticky rice. De combinatie van de mango en de kokosmelk vind ik echt heerlijk. Soms verkopen ze zelfs mango sticky rice met kokosijs, wat helemaal het einde is. Dit Thailand gevoel wil ik graag naar Nederland halen en daarom vandaag het recept van deze heerlijke mango kokos monchoutaart.

Ingrediënten
Bodem
100 gram volkorenbiscuits
50 gram cashewnoten
40 gram gesmolten boter

Kokoslaag
4 gelatine blaadjes
200 gram monchou
1 bekertjes zure room (125ml)
200ml kokosmelk
75 gram basterd suiker
1 beker slagroom (200 ml)

Mangolaag
1 gelatine blaadje
2 el water
1 el suiker
1 mango
50 gram kokos vlokken

Rooster de cashewnoten en houd ze apart. Rooster de kokosvlokken en houd die ook apart. Maal de biscuits in een keukenmachine tot ze helemaal fijn zijn. Voeg de cashewnoten toe en maal ze in grove stukken. Smelt de boter en meng het door het biscuit/cashewnoten mengsel. Verdeel het over de bodem van de springvorm en druk het stevig aan.

Week de gelatine blaadjes voor de kokoslaag in koud water. Warm ondertussen 3 eetlepels van de kokosmelk op in een pannetje. Voeg zodra de kokosmelk kookt de gelatine toe en roer het door tot het helemaal opgelost is.

Klop de monchou, de rest van de kokosmelk, zure room en basterd suiker goed door elkaar tot het een homogene massa is. Roer daarna de in kokosmelk opgeloste gelatine erdoor. Klop de slagroom en spatel het monchoumengels voorzichtig door de slagroom zodat het geheel luchtig blijft.

Verdeel het mengsel over de biscuitbodem en laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Week het gelatine blaadje voor de mangolaag in koud water. Warm ondertussen 2 eetlepels water op in een pannetje. Voeg zodra het water kookt de gelatine toe en roer het door tot het helemaal opgelost is.

Schil de mango en snijd de helft van de mango in blokjes van 5 mm bij 5 mm. De andere helft maal je in de keukenmachine tot het helemaal fijn is. Roer de gelatineoplossing, de suiker, het mangosap en de mangoblokjes door elkaar en verdeel het over de kokoslaag. Laat het nog 2 uur opstijven in de koelkast. Net voor het serveren strooi je de geroosterde kokosvlokken over de taart ter garnering.

%d bloggers liken dit: