Winterse pompoenstoof

Dit is de laatste pompoen uit de tuin dit jaar. Ik ga er een heerlijke winterse stoofschotel van maken. De stoof kan makkelijk gemaakt worden op de Green EGG, maar hij kan ook prima op het fornuis. Deze stoofschotel heeft een heerlijke fris tintje door het venkelzaad en er zit lekker veel groente in dus ook nog super gezond. Heerlijk om te eten met gegrild stokbrood. Snijd het stokbrood in plakjes en smeer de plakjes in met een beetje olijfolie. Grill ze daarna kort in de koekenpan, oven of op de barbecue en ga er daarna met een teentje knoflook overheen.

Recept voor 5 personen

Ingrediënten
1 kleine pompoen
500 gram limabonen uit blik
5 verse worstjes
4 uien
5 trostomaten
3 tenen knoflook
1 bouillonblokje
1 flesje bier (winter IPA Lowlander)
1 el venkelzaad
1 tl kaneel
1 el roomboter
sap van een halve citroen
1 el suiker

Zet de Green EGG aan met de confEGGtor ertussen en zet er een grote braadpan op. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak ze in de roomboter in de braadpan. Snijd ondertussen de pompoen en de tomaten in stukken van twee bij twee centimeter en doe ze samen met de worsten in de braadpan. Voer het bier, de bouillon, suiker, kaneel en venkelzaad toe en stoof het geheel tot de pompoen zacht is. Voeg als laatste de limabonen en de citroensap toe en warm het geheel nog even door en dan is het klaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: