Warm gerookte koffiecarpaccio met mango, bietjes en gerookte cashewnoten

Het kost wat tijd voor je deze carpaccio kunt eten maar dan heb je ook wat. Een heerlijke combinatie van zacht gerookt vlees met zoete mango, het bittere van koffie en aardse bietjes. Perfect om tijdens Kerst of Oud en Nieuw aan je gasten te serveren.


4 personen


Ingrediënten
600 gram ossenhaas*
1 grote rode biet
1 mango
100 gram cashewnoten
gemengde sla


Rub
½ el basterd suiker
1 el gemalen koffiebonen
1 el (colorozo) zout
½ tl knoflookpoeder
½ tl kaneel
1 tl gerookte paprikapoeder


Croutons
8 plakjes stokbrood
2 el zonnebloemolie
1 teentje knoflook


*of een ander mooi stuk rundvlees. Een gelijkmatig stuk kogelbiefstuk of een mooie achtermuis. Ik gebruik dit keer de appel van de ribeye, omdat hij van het black Angus rund is, is hij mooi geaderd.


Meng de ingrediënten van de rub en smeer de ossenhaas er mee in en laat het 4 dagen intrekken in de koelkast
Zet de Green EGG aan. De schuif onder mag helemaal open en de schuif boven bijna dicht. Gooi een handje rooksnippers op het vuur en zet een schaaltje met de cashewnoten op de barbecue. Na een half uur mogen de cashewnoten van de barbecue en de temperatuur omhoog naar 200 graden.


Net voor je het stuk ossenhaas op de barbecue doet gooi je nog een handje rooksnippers op het vuur. Grill het stuk ossenhaas kort op de barbecue tot hij mooi bruin is van buiten. Haal hem van de Green EGG bij een kerntemperatuur van 20 graden. Laat hem afkoelen en vries hem aan tot hij stevig genoeg is om te snijden.


Smeer de stokbroodplakjes in met zonnebloemolie en grill ze in de koekenpan. Je snijdt het knoflookteen door en na het grillen haal je de vlakke kant van het knoflookteentje over de gegrilde stokbroodplakjes.


Snijd de bietjes en mango in kleine blokjes.
Snijd de ossenhaas in hele dunne plakjes met een scherp mes of met de snijmachine. Verdeel de dunne plakjes over 4 borden. Leg de sla en de croutons in het midden en verdeel de mango, bietjes en de cashewnoten er omheen.

%d bloggers liken dit: