Venkel-karbonade traybake met spuitjes

Deze ‘eenpansmaaltijd’ van de barbecue is ideaal om te maken als je het druk hebt en niet veel tijd wilt besteden aan het eten. De heerlijk frisse venkeljus trekt in de aardappeltjes en de spruitjes tijdens het bakken waardoor het heel veel smaak krijgt.
Je kunt dit gerecht ook prima in de oven maken maar dan mis je natuurlijk wel de lekkere rooksmaak.

3 personen

Ingrediënten
350 gram spruiten
450 gram aardappelen
3 procureurlapjes
1 el roomboter
3 el zonnebloemolie

Kruidenmix
1 el zout
1 tl venkelzaad
1 tl gerookte paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
½ tl zwarte peper

Zet de Green EGG aan. Doe alle kruiden in een vijzel en maal ze fijn. Smeer de procureurlapjes in met 1 eetlepel zonnebloemolie en wrijf de kruiden erin. Grill de procureurlapjes kort aan op de barbecue en plaats de confEGGtor ertussen. Leg de procureurlapjes op een bakplaat met een opstaan randje en voeg de eetlepel roomboter toe. Leg de bakplaat op de barbecue en laat de temperatuur zakken naar 100 graden. Laat de procureurlapjes ongeveer 1 uur sudderen tot ze zacht zijn.

Snijd de spuiten doormidden en de aardappelen in even grote blokjes. Meng de zonnebloemolie door de spruiten en de aardappelblokjes en breng ze op smaak met peper en zout. Zet daarna de schuiven open en laat de temperatuur oplopen tot 200 graden. Doe het spuiten en de aardappelblokjes op de bakplaat bij de procureurlapjes en grill het geheel tot de spuiten en de aardappelblokjes mooi goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: