Briochebroodjes

Vers uit de oven, nog warm en zacht zijn ze natuurlijk het allerlekkerst. Heel simpel met een plakje kaas of jam en een kopje koffie zijn deze bolletjes perfect voor het ontbijt op zondagochtend.

Ingrediënten
120 ml lauwwarme melk
1 zakje droge gist (7 gram)
15 gram suiker
300 gram bloem
6 gram zout
2 eieren
125 gram zachte boter
scheutje zonnebloemolie

Meng de gist en twee eetlepels suiker door de lauwwarme melk. Laat het even staan tot het licht gaat borrelen.

Doe de bloem, de rest van de suiker en het zout in een keukenmachine en meng het voorzichtig door elkaar. Doe de melk met de gist en 1 ei erbij en zet de keukenmachine aan. Zodra het goed gemengd is doe je de boter er beetje bij beetje bij, tot het goed door elkaar gemengd is. Laat de machine daarna nog 8 minuten draaien, zodat het een soepel en elastisch deeg wordt.

Smeer het keukenblad in met zonnebloemolie en kneed het deeg nog een minuutje door met de hand. Maak er een mooie bol van. Smeer de bol in met een scheutje zonnebloemolie en doe het in een kom. Dek de kom af. Laat het deeg voor 30 – 45 minuten rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.

Kneed daarna het deeg na even goed door en verdeel het in twaalf kleine bolletjes. Verdeel de bolletjes over de bakplaat. Dek de bolletjes voorzichtig af en laat ze nog 30 –  45 minuten rijzen.

Verwarm ondertussen de Green EGG voor op 180 graden met de confEGGtor ertussen.

Kluts het 2e ei en smeer de bolletjes ermee in. Bak de bolletjes voor ongeveer 30 minuten op de Green EGG of tot ze goudbruin zijn.

%d bloggers liken dit: