Overheerlijke pecan taartjes

Deze heerlijke pecan taartjes zijn perfect om met een bolletje roomijs te serveren als toetje, maar bij de koffie zijn ze ook niet te weerstaan. Wil je er een leuke barbecue twist aan geven? Rook dan de pecannoten van tevoren. Je krijgt dan zo’n heerlijke milde nootachtige rooksmaak die zeker niet overheerst.

5 taartjes

Ingrediënten
roomijs
kaneel
wat extra pecannoten voor decoratie

Deeg
100 gram tarwegries
50 gram bloem
100 gram boter
75 gram suiker
1 ei

Pecannotenvulling
75 gram boter
2 eieren
65 gram witte basterdsuiker
115 gram ahornsiroop
1 mespuntje zout
1 el vanille extract
2 el whisky
150 gram pecannoten

Meng de ingrediënten van het deeg tot een mooie bal. Pak het deeg in in vershoudfolie en laat het een uur in de koelkast rusten. Verdeel het deeg in 5 gelijke bolletjes en druk het in 5 kleine springvormpjes met een diameter van ongeveer 5 cm.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een klein stukje bakpapier op het deeg in de vormpjes en strooi er blindbakbonen overheen. Bak de taartjes eerst 12 minuten in de oven, haal de blindbakbonen en het bakpapier eraf en bak ze daarna nog 7 minuten. Haal de taartjes uit de oven. De oven kan aan blijven staan.

Zoek  30 mooie pecannoten uit en leg die apart. Hak de rest van de pecannoten fijn.

Smelt de boter meng hier de basterdsuiker, ahornsiroop, zout, vanille extract en whisky doorheen. Daarna voeg je de eieren toe en roer je het geheel goed door. Verdeel deze mix over de taartjes die nog in de kleine springvormen zitten. Verdeel ook de fijngehakte pecannoten erover en leg op alle taartjes 6 pecannoten als decoratie.

Bak de taartjes voor nog ongeveer 20 minuten in de oven. Daarna zijn ze klaar om opgegeten te worden. Heerlijk met een bolletje roomijs, een snufje kaneel en nog wat extra pecannoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: