Meringues met kersenkrieksaus

Dit luchtige frisse toetje is heerlijk om aan het einde van een dinertje te serveren. Heerlijk fris doordat er geen suiker in de room zit en ook het zuurtje in de saus levert daar z’n bijdrage aan. Goede tegenhangers van de meringues die natuurlijk wel mierzoet zijn.

Ingrediënten
Meringues

2 eiwitten
snufje zout
60 gram fijne kristalsuiker
60 gram poedersuiker

Kersenkrieksaus
1 flesje kriekbier
1 gelatine blaadje
250 gram kersen uit de diepvries

Room
50 gram mascarpone
75 gram slagroom
1 tl vanille extract

Verwarm de Green EGG voor op 100 graden met de confEGGtor ertussen. Klop ondertussen de eiwitten in een schone kom op voeg voorzichtig de fijne kristalsuiker en zout toe en klop het door tot je stijve pieken krijgt. Vouw daarna heel voorzichtig de poedersuiker door de eiwitschuim.

Doe bakpapier op een pakplaat en maak 4 gelijke bultjes eiwitschuim op de bakplaat. Maak met een lepel een kuiltje in het eiwitschuim. Doe de bakplaat voor 2 uur in de Green EGG.

Kook het kriekbier voor de helft in. Week het gelatineblaadje in koud water. Wanneer het zacht is knijp je het uit en roer je de gelatine goed door het bier tot het opgelost is en voeg je de kersen toe. Laat het afkoelen tot je het gaat gebruiken.

Klop ondertussen de mascarpone met de vanille en de slagroom samen op tot het mooi stevig is.

Haal het eiwitschuim van de barbecue en verdeel de room en de kersen over de meringues.

%d bloggers liken dit: