Briochewentelteefjes met stoofpeertjes

De combinatie van heerlijke frisse stoofpeertjes met de ‘cakeachtige’ wentelteefjes is een perfect winters toetje. Makkelijk te maken als er visite komt, omdat je alles van te voren kan voorbereiden en alleen de wentelteefjes moet bakken voor het uitserveren. Tijd voor een winterbarbecuefeestje.


4 personen


Ingrediënten
roomijs
30 gram roomboter


Stoofpeertjes
6 stoofpeertjes
250 ml rode wijn
220 gram kristalsuiker
schil van een halve citroen
1 steranijs
200 ml water
snufje zout


Wentelteefjes
4 plakken briochebrood of bolletjes
75 ml slagroom
1 ei
1 tl vanille extract
½ tl kaneel
snufje zout


Schil de stoofpeertjes en doe alle ingrediënten voor de stoofpeertjes in een pannetje. Breng het vocht aan de kook en laat het daarna langzaam 3 uur sudderen, niet meer koken. Draai het vuur uit en laat ze langzaam afkoelen. Dit kan bijvoorbeeld een dag van tevoren.


Doe 150 ml kookvocht van de stoofpeertjes in een pannetje en kook het voor de helft in. Zodra het ingekookt is haal je het van het vuur en roer je de roomboter er door. Dit zorgt er voor dat het een heerlijk romige en dikke saus wordt.


Steek de Green EGG aan met een grillplaat erin, bijvoorbeeld de arteflame. Meng de ingrediënten voor de wentelteefjes door elkaar en leg de plakken briochebrood erin. Draai de broodjes na 10 minuten om en na nog eens 10 minuten kan het briochebrood op de grill. Grill de briochebroodjes op de barbecue tot ze mooi krokant en bruin zijn. Grill ondertussen de stoofpeertjes ook kort op de barbecue tot ze een mooi grillrandje hebben en warm zijn.


Verdeel de peertjes en de wentelteefjes over 4 borden. Doe op ieder bord een bolletjes roomijs en verdeel daarna de saus over de stoofpeertjes.

%d bloggers liken dit: