Gerookte paprika salsa

Er liggen nog zes paprika’s op de fruitschaal. Een aantal ervan beginnen al zacht te worden en plekjes te krijgen. Hoog tijd dat ik er iets mee ga doen. Ik ben altijd dol op bruschetta, heerlijk knapperig brood met een mix van frisse tomaat en knoflook. Daardoor krijg je toch altijd dat zomerse gevoel terug en kun je even genieten van een gezond en heerlijk broodje. Vandaag maak ik hem met gegrilde paprika. De paprika wordt er zoeter van en krijgt een lichte rokerige smaak door het garen in de kolen.

Ingrediënten
2 dikke boterhammen
verse bieslook/peterselie/koriander als garnering

paprikamix
3 paprika’s
1 snufje knoflookpoeder
1 el olijfolie
1 el wijnazijn
zout/peper

Zet de Green EGG aan zonder het rooster of confEGGtor er in. Wanneer de houtskool mooi groeit, maar niet meer brand. Doe de paprika’s in de barbecue en draai ze regelmatig om zodat het velletje rondom helemaal zwart is en hij niet verbrand. Zodra ze zacht en zwart zijn haal je ze uit de barbecue en laat je ze rustig afkoelen.

Pel de paprika’s haal de zwarte buitenkant eraf. Snij de paprika in dunne repen en meng de overige ingrediënten door de paprika’s. Breng het op smaak met peper en zout

Rooster de dikke boterhammen en verdeel de paprika mix over en garneer het met verse kruiden.

%d bloggers liken dit: