Siciliaanse geroosterde paprikasaus

Er liggen nog 6 paprika’s op de fruitschaal. Het is de hoogste tijd dat ik er iets mee ga doen omdat ze anders te zacht worden en plekjes gaan krijgen. Aangezien ik net thuis kom uit Italië waar ik weer nieuwe inspiratie heb opgedaan ben ik van plan om er een heerlijke zelfgemaakte en eenvoudige paprikasaus van te maken. Om de zoete paprika’s een lichte rooksmaak te geven, ga ik ze in de kolen garen.

Ingrediënten
400 gram verse pasta
3 el Parmezaanse kaas
2 el verse peterselie

paprikasaus
6 paprika’s
200 ml witte wijn
1 el olijfolie
1 el zonnebloemolie
4 uien
2 tenen knoflook
1 el azijn
zout en peper

Zet de Green EGG aan zonder het rooster of confEGGtor erin. Wanneer de houtskool mooi gloeit en niet meer brandt doe je de paprika’s in de barbecue en draai je ze regelmatig om zo dat de velletjes rondom helemaal zwart worden maar het vruchtvlees niet verbrandt. Zodra de paprika’s zacht en zwart zijn, haal je ze uit de barbecue en laat je ze rustig afkoelen.

Snijd de ui en de knoflook fijn. Doe de zonnebloemolie in de koekenpan en fruit de ui en de knoflook tot ze helemaal zacht en glazig zijn.

Haal het zwarte velletje van de paprika’s en stop de vlezige binnenkant waaruit je de pitje hebt verwijderd, in de blender. Voeg de ui, knoflook, witte wijn, olijfolie en azijn toe en blend het tot een gladde saus.

Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Giet daarna de pasta af en roer het door de paprika saus. Strooi de Parmezaanse kaas en verse peterselie na het serveren over de pasta.

%d bloggers liken dit: