Indonesisch broodje kipburger

Afgelopen herfst ben ik 3 weken in Indonesië geweest. Het eten is daar heerlijk: nasi, sate en gado gado. Het eten is altijd heerlijk gekruid. Daarom heb ik dit broodje kipburger gemaakt. Geïnspireerd op de Indonesische keuken. In de kruidenmix van Simply Spices zit o.a. kokos, gember en komijn en in de pinda crumble zitten hele kruiden waardoor elke hap je het gevoel geeft weer even terug te zijn in Indonesië.

Ingrediënten
4 keizerbroodjes
12 plakjes augurk
4 cherrytomaatjes
2 el fijngesneden bieslook

Pinda crumble
4 el gezouten pinda’s
4 el kokosvlokken
1 tl komijnzaad
1 tl venkelzaad
1 tl korianderzaad
1 mespuntje cayennepeper
1 el honing

Kipburgers
500 gram kippengehakt
15 gram Kip twist kruidenmix van Simply Spices

Saus
4 el crème fraîche
2 el mayonaise
2 el chilisaus
zout/peper

Voor de burgers meng je de kruiden en het gehakt door elkaar en maak je er 4 gelijke burgers van. Meng voor de saus de crème fraîche, mayonaise en chilisaus door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.

Doe voor de pinda crumble de gezouten pinda’s, kokosvlokken, komijnzaad, venkelzaad en korianderzaad in een droge koekenpan en toast ze kort tot er aroma vrijkomt, ze mogen niet verbranden. Voeg als laatste de cayennepeper en de honing toe, roer het geheel goed door en doe de pinda crumble op een bord om af te koelen.

Bak de keizerbroodjes af in de oven en bak ondertussen de kipburgers op de barbecue of in de koekenpan.

Voor de opbouw van het broodje kipburger snijd je het keizerbroodje door. Op de onderkant smeer je een dikke klodder saus, daarbovenop de kipburger. Snijd de cherrytomaatjes in plakjes en verdeel die samen met de plakjes augurk en de bieslook over de kipburgers. Als laatste doe je er een grote schep pinda crumble bovenop. Het kapje van het broodje erop en dit heerlijke Indonesische broodje kipburger is klaar.

%d bloggers liken dit: