Biefstukrolletjes met champignons, pastinaakpuree en gegrilde spruitjes

Deze biefstukrolletjes hebben een Aziatische twist door te toevoeging van de zoete ketjap. Dit is heerlijk in combinatie met de romige pastinaakpuree en het bittere van de gegrilde spruitjes. Het is niet gemakkelijke om de biefstuk te vlinderen. Maar als je voorzichtig snijd en geduld heb krijg je een schitterend eind resultaat.

Ingrediënten
spruitjes
zonnebloemolie

Biefstukrolletjes
rolladetouw
een mooi gelijkmatig stuk biefstuk van 600 gram*
250 gram champignons
1 ui
2 tenen knoflook
1 el roomboter
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
1 el sojasaus
1 el ketjap
zout en peper

Pastinaakpuree
500 gram pastinaak
300 gram aardappelen
20 gram roomboter
100 ml slagroom (of volle melk)
peper en zout

*ik gebruikte een flat iron steak van de Black Angus rund, maar een stuk zijlende of haasbiefstuk werkt ook goed. Zolang het stuk maar gelijkmatig is en geen insnijdingen heeft.

Voor de vulling van de biefstukrolletjes snijd je de ui en de knoflook fijn. Fruit het in de braadpan in de roomboter tot ze mooi glazig zijn. Snijd ondertussen de champignons in kleine stukjes en voeg die ook toe en bak die mee. Snijd de rozemarijn en tijm fijn en voeg die samen met de ketjap en sojasaus toe. bak het kort mee en haal de pan van het vuur. Breng het op smaak met peper en zout en laat het afkoelen voor je de vulling in het vlees doet

Snij de het vlees in zodat je er een zo lang mogelijke dunne plaat van kunt maken. Dit heet vlinderen. Probeer zo weinig mogelijk insnijdingen te maken. Dat zorgt ervoor dat de vulling eruit kan vallen.

Kruid het vlees met zout en peper en verdeel de vulling over het vlees. Rol het daarna op en plaats om de twee cm een touwtje. Snijd om te twee touwtjes het vlees door. Zo heb je biefstukjes van ongeveer 4 centimeter dik en zit er een mooie spiraalvorm in.

Zet de Big Green EGG aan op 200 graden met de arteflame erin.

Schil en rasp de aardappelen en pastinaak. Kook in water tot ze gaar zijn. Doe de aardappelen en de pastinaak in de blender. Voeg de slagroom en boter toe en blend het tot er geen stukjes meer in zitten. Breng het daarna op smaak met peper en zout.

Snijd de spuitjes doormidden.

Doe de zonnebloemolie om de arteflame en gril de spruitjes samen met de biefstuk rolletjes op de arteflame. Zodra de spruitjes zacht en mooi bruin zijn zijn ze klaar. Die biefstukjes mogen van de barbecue bij een kerntemperatuur van 50 graden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: