Knoflook-brioche broodjes

Deze broodje zijn perfect bij een kopje soep. Heerlijk om zo te eten of met een plakje kaas ertussen. Wanneer ze warm uit de oven komen verspreiden ze een heerlijke geur. Heb je geen zin om elke week deeg klaar te maken. Maak dan in een keer een grote hoeveelheid en vries ze, net voor de tweede keer rijzen, in. Haal ze de avond van tevoren, ongeveer 8 uur voor je ze wilt afbakken, uit de diepvries en laat ze op kamertemperatuur ontdooien. Je hoeft dan alleen nog maar de oven of barbecue voor te verwarmen en je kunt ze afbakken.

Ingrediënten
150 ml volle melk
7 gram droge gist (1 zakje)
420 gram patentbloem
10 gram suiker
2 tl zout
1 ei
75 gram roomboter op kamertemperatuur

Vulling
40 gram roomboter op kamertemperatuur
4 tenen knoflook
1 kleine rode ui
5 gram verse peterselie

Verwarm de melk tot 26 graden en doe de gist erbij. Doe de bloem, suiker, het eiwit, boter, zout en de melk in een kom en kneed het tot het een mooie elastische bol is. Doe plasticfolie over de kom en laat het een uur rijzen op kamertemperatuur of tot de bol twee keer zo groot is.

Zet de Green EGG met de conveggtor ertussen of de oven aan op 200 graden.

Rol het deeg uit tot een lange rechthoekige lap. Smeer de lap in met roomboter. Snijd de ui, knoflook en peterselie fijn en verdeel het over de lap. Vouw 1/3 naar binnen en vouw daarna 1/3 er weer overheen. Snijd het deeg nu in 8 gelijke lange banen en leg een knoop in het deeg. Verdeel de deegknopen over de bakplaat. Meng de eidooier met 1 eetlepel water. Smeer de deegknopen in met het eigeel.

Laat de broodjes, afgedekt met plasticfolie, nog een half uur rijzen.

Bak daarna de broodjes in de barbecue of de oven. Na ongeveer 15 à 20 minuten zijn ze klaar of zodra ze mooi goudbruin zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: