Wortel-pompoensoep met pinda’s

Deze heerlijk romige soep zit ook nog eens boordevol met groenten. Super gezond en enorm lekker. Leuk om in de Dutch oven boven een kampvuur of in de barbecue te maken. Maar het kan natuurlijk ook prima op het gasfornuis.

Ingrediënten
1 pompoen
1 bos wortelen
3 tenen knoflook
3 uien
1 el roomboter
1 bosui of 5 gram verse bieslook
2 kippenbouillonblokjes
1 el kerriepoeder of curry madras
2 el pindakaas

Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit ze in een grote braadpan in de roomboter

Maak ondertussen de wortelen en de pompoen schoon. Haal de zaden uit de pompoen en snijd de pompoen en de wortelen in blokjes. Doe de pompoen, wortelen, bouillonblokjes en de kerriepoeder in de grote braadpan. Vul het aan met water tot alle groenten onder staan. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna zachtjes pruttelen tot de pompoen en de wortelen zacht zijn.

Doe de soep en de pindakaas in de blender en blend het tot het helemaal glad is. Doe dit in twee of drie porties, het kan niet in één keer. Voeg eventueel een beetje water toe als je de soep te dik vindt. Doe de soep weer terug in de pan en breng het weer langzaam aan de kook.

Snijd de bosui fijn en strooi het net voor het serveren over de soep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: