Chorizo vlechtbrood met kaas

Dit brood is perfect bij een kopje soep. Wanneer het warm uit de oven komt verspreidt het een heerlijke geur. Heb je geen zin om elke week deeg klaar te maken. Maak dan in een keer een grote hoeveelheid en vries het, net voor de tweede keer rijzen, in. Haal het de avond van tevoren, ongeveer 8 uur voor je het wilt afbakken, uit de diepvries en laat het op kamertemperatuur ontdooien. Je hoeft dan alleen nog maar de oven of barbecue voor te verwarmen en je kunt het afbakken.

Ingrediënten
75 ml volle melk
4,5 gram droge gist (1/2 zakje)
200 gram patentbloem
5 gram suiker
1 tl zout
1 ei
40 gram roomboter op kamertemperatuur

Vulling
40 gram roomboter op kamertemperatuur
1 kleine rode ui
80 gram chorizo
100 gram geraspte kaas

Verwarm de melk tot 26 graden en doe de gist erbij. Doe de bloem, suiker, het eiwit, boter, zout en de melk in een kom en kneed het tot het een mooie elastische bol is. Doe plasticfolie over de kom en laat het een uur rijzen op kamertemperatuur of tot de bol twee keer zo groot is.

Zet de Big Green EGG met de convEGGtor ertussen of de oven aan op 200 graden.

Rol het deeg uit tot een lange rechthoekige lap. Smeer de lap in met roomboter. Snijd de ui en chorizo fijn en verdeel het met de geraspte kaas over de lap. Rol het deeg op en snij het over de lengte doormidden. Leg de doorgesneden kant naar boven en sla de twee stroken om elkaar heen tot het vlechtbrood de juiste vorm heeft en leg het op een bakplaat. Leg er losjes een stuk vershoudfolie overheen en laat het een uur rijzen of tot het in formaat verdubbeld is.

Smeer de vlecht in met een mix van het eigeel en 1 eetlepel water. Bak daarna het brood in de barbecue of de oven. Na ongeveer 20 minuten of zodra het brood mooi goudbruin is, is het klaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: