Italiaanse gegrilde paprikasoep

Een heerlijke en gezonde soep voor Pasen, perfect met een zelfgemaakt chorizo- of knoflook vlechtbrood. Heb je geen barbecue bak dan de in blokjes gesneden rauwe paprika’s mee met het ui-knoflook-aardappelmengsel in de braadpan.

4 personen

Ingrediënten
4 paprika’s ( dezelfde kleur)
2 kippen bouillonblokjes
750 ml water
1 (zoete) aardappel
1 teen knoflook
2 witte uien
1 ½ tl mix voor salade van Simply Spice of 1½ tl Italiaanse kruiden
4 el crème fraîche

Zet de Big Green EGG aan. Zodra het vuur goed brand leg je de paprika’s erin. Draai de paprika’s regelmatig zo dat het velletje rondom zwart wordt maar het vruchtvlees niet verbrandt. Zodra de paprika’s rondom helemaal zwart zijn, haal je ze uit de Big Green EGG en laat je ze rusten in een afgedekte schaal.

Snijd de ui, knoflook en aardappel fijn en braad ze op een zacht vuur in de braadpan. Zodra de paprika’s afgekoeld zijn, schraap je het zwarte vel eraf en haal je de zaden eruit. Voeg het vruchtvlees van de paprika’s toe aan het uimengsel in de braadpan. Doe de bouillonblokjes, de kruiden en het water erbij en laat het zachtjes koken tot de aardappelblokjes gaar zijn.

Doe de soep in de blender en blend het tot het een mooie gladde soep is. Vind je hem wat te dik voeg dan een beetje water toe.

Verdeel de soep over 4 kommen en doe in elke kom een eetlepel crème fraîche.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: