Koud gerookte zalm

Heerlijk koud gerookte zalm! Lekker op een bagel met tzatziki, door de pasta met pesto roomsaus en courgette of met zelfgemaakte gnocchi. Na het roken kun je de zalm in kleinere porties verpakken en in de diepvries bewaren. Op die manier kun je er nog lang van genieten.

Ingrediënten
1 zalmzijde (1200 gram)
100 gram witte basterd suiker
100 gram zout

Meng het zout en de suiker. Leg de zalm in een grote schaal die in de koelkast past. Smeer de zalm in met het zoutmengsel en denk hem af met folie. Zet hem een nacht in de koelkast.

Spoel de volgende dag de zalm af en dep hem droog met keukenpapier. Laat de zalm luchtdrogen op een koude plaats. Het liefst in een koude kelder, maar als dat niet kan in de koelkast. Let er wel op dat er geen beesten en/of viezigheid bij kunnen komen en dat de temperatuur onder de 7 graden is. Laat de zalm een nacht staan om goed droog te worden.

Steek een eierdoosje met rookmot aan, of een rookspiraal, en zet de zalm in de Big Green EGG. Doe de convEGGtor ertussen en leg de zalm op het rooster. Doe de schuiven aan de onder- en de bovenkant bijna dicht en rook de zalm voor twee uur. Haal daarna de zalm van de barbecue en leg hem in een schone schaal afgedekt met folie in de koelkast. Laat hem een nachtje bijkomen voor je hem aansnijdt.

2 reacties op “Koud gerookte zalm”

  1. Filip Verhaverbeke Avatar
    Filip Verhaverbeke

    Welke temperatuur moet u hebben om de zalm koud te roken

    Like

  2. […] gram dun gesneden koud gerookte zalm of warm gerookte zalm600 gram verse tagliatelle1 prei1 courgette1 el roomboter200 gram crème […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: