Zelfgemaakte Ganzenkroketten

Ik snap echt niet waarom zoveel sterrenchefs zo negatief zijn over ganzenvlees. Als je deze ganzenkroketten laat proeven zal de helft van de mensen niet eens door hebben dat het ganzenkroketten zijn en zullen ze denken dat ze rundvleeskroketten aan het eten zijn. Wil je een eigen draai aan de ganzenkroketten geven voeg dan wat andere kruiden toe of serveer ze met een Jägermeister-kersensaus. Wild en zoet gaat altijd heel goed samen.

Wil je graag ganzenkroketten maken? Maar weet je niet hoe je aan ganzenvlees kan komen? Vraag dan een jager, poelier of een slager uit je omgeving.

Ongeveer 10 kroketten

Ingrediënten voor de bouillon
5 ganzenbouten
4 wortelen
halve struik bleekselderij
2 preien
1 takjes rozemarijn
1 takjes tijm
1 laurierblaadjes
2 el zout
5 peper korrels
500 ml water

Ingrediënten voor de ragout
ganzenvlees dat over blijft is ongeveer 350 gram
125 gram boter
125 gram bloem
400 ml bouillon
bosje peterselie
bosje bieslook

Ingrediënten voor de paneer
3 geklutste eieren
bloem
paneermeel

Om de bouillon te maken braad je eerst de ganzenbouten aan en doe je ze in een grote pan. Snij daarna de groente in grove stukken en voeg die samen met de kruiden toe. Voeg het water toe en zet de pan op een klein pitje. Het water moet heel langzaam warm worden, maar mag net niet koken. Het moet ongeveer 6 uur op het vuur staan of tot het ganzenvlees bijna van de botten afvalt.


Gooi de inhoud van de pan door een zeef. Zet daarna de bouillon aan de kant die ga je later weer gebruiken voor de ragout. Haal het vlees uit de zeef, trek het uit elkaar en doe het in een andere pan. De botten en de groenten heb je niet nodig die kun je weggooien.


Maak de ragout door de boter te smelten in een pannetje. Voeg de bloem al roerend toe en bak het ongeveer twee minuten mee. Voeg daarna al roerend langzaam de bouillon toe tot het de juiste dikte heeft. Vind je dat de ragout nog te dik is voeg dan nog een beetje bouillon toe.
Roer daarna al het vlees, de peterselie en de bieslook door de ragout. Breng het op smaak met peper en zout en laat het een aantal uren afkoelen in de koelkast.


Daarna maak je er staafjes van ongeveer 80 gram van. Haal deze door de bloem, daarna door de geklutste eieren en de paneermeel en vervolgens nog een keer door het ei en de paneermeel. Zo krijgen de kroketten een dubbel krokante korst en blijven ze mooier tijdens het frituren.
Zet de frituurpan aan op 180 graden en bak de kroketten tot ze mooi goudbruin zijn. Dat duurt ongeveer 10 minuten.

Tip : Maak een grote hoeveelheid kroketten en vries ze in, dan heb je elke keer als je zin hebt in een kroket, een zelfgemaakte ganzenkroket.

ganzenkroketten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: