Koud gerookte heilbot

Koud gerookte heilbot heeft een heerlijke milde smaakt. Perfect op getoast brood met een fris limoensausje, augurk en verse kruiden. Je kunt het heel goed in kleine porties in de diepvries doen, zodat je nog lang van je eigen koud gerookte heilbot kan genieten.

Ingrediënten
1 heilbotfilet (1200 gram)
100 gram witte basterd suiker
100 gram zout

Meng het zout en de suiker. Leg de heilbotfilet in een grote schaal die in de koelkast past. Smeer de heilbotfilet in met het zoutmengsel en dek hem af met folie. Zet hem een nacht in de koelkast.

Spoel de heilbotfilet af en dep hem droog met keukenpapier. Laat de heilbotfilet luchtdrogen op een koude plaats. Het liefst in een koude kelder maar als dat niet kan in de koelkast. Let er wel op dat er geen beesten of viezigheid bij kan komen en dat het onder de 7 graden is. Laat hem daar een nacht staan om goed droog te worden.

Steek een eierdoosje met rookmot aan of een rookspiraal en zet hem in de barbecue. Doe de convEGGtor ertussen en leg de heilbotfilet op het rooster. Doe de schuiven aan de onder- en de bovenkant bijna dicht en rook de heilbotfilet voor twee uur. Haal daarna de heilbotfilet van de barbecue en leg hem in een schone schaal afgedekt met folie in de koelkast. Laat hem een nachtje bijkomen voor je hem aansnijdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: