Gevulde batbot van de barbecue

Batbot is een heerlijk zacht Marokkaans broodje. Je bakt ze niet in de oven, maar in de koekenpan of zoals wij het vandaag gaan doen op de barbecue. Ongevuld lijken ze een beetje op pitabroodjes, maar vandaag gaan we een gevulde versie maken met Marokkaans gehakt. Als je nog een beetje gehaktvulling over hebt voeg dan wat extra tomato frito toe dan is het heerlijk met verse pasta. Een soort pasta bolognese.

Ingrediënten
Deeg

500 gram bloem
1 zakje gist (7 gram)
1 el suiker
1 tl zout
300 ml melk

Gehaktvulling
500 gram gehakt
1 grote ui
1 paprika
2 teentjes knoflook
3 wortelen
1 el zonnebloemolie
100 gram tomato frito
1 mespuntje gerookte paprikapoeder
1 tl zout
1 tl oregano
1 tl tijm
1 tl komijn
1 tl kurkuma
½ tl kaneel
½ tl gemberpoeder
4 tl harissa
½ tl peper
5 gram verse peterselie
5 gram verse koriander
100 gram geraspte kaas

Snijd de wortelen, ui, paprika en knoflook fijn. Fruit de groente in een grote braadpan in de zonnebloemolie. Voeg daarna het gehakt, de tomato frito, de gedroogde kruiden en harissa toe en laat het nog 5 minuten doorgaren tot het gehakt helemaal gaar is. Haal het gehaktmengsel van het vuur en laat het afkoelen. Eventueel in de koelkast. Het moet namelijk helemaal afgekoeld zijn als je het gaat gebruiken. Wanneer het gehaktmengsel afgekoeld is, snijd je de koriander en de peterselie fijn en meng je het door het gehakt.

Zet de Big Green EGG aan met de convEGGtor en de Arteflame erin of op de Arteflame. Verwarm hem voor tot 180 graden.

Verwarm de melk tot 26 graden. Voeg de suiker en het gist toe en laat het 5 minuten staan. Doe in een grote kom de bloem en het zout en giet de melk erbij. Kneed het tot het een mooie elastische kauwgomachtige structuur heeft. Doe er folie overheen en laat het een uur rijzen.

Kneed daarna het deeg kort door en maak er 10 gelijke bolletjes van. Plet de bolletjes tot ze 1 centimeter dik zijn. Leg een plakje kaas op het deeg en een grote eetlepel van het gehaktmengsel. Vouw het deeg dicht en leg het met de kant waar je hem dicht gemaakt hebt naar beneden. Druk de deegbolletjes een beetje plat. Laat de bolletjes 10 minuten rusten voor je ze gaat bakken.

Smeer de Arteflame in met een klein beetje zonnebloemolie en gril de broodjes op de Arteflame tot ze mooi goudbruin zijn aan beide kanten.

2 reacties op “Gevulde batbot van de barbecue”

 1. Pieter van Dijk Avatar
  Pieter van Dijk

  Hallo Josja
  Zou je deze broodjes ook kunnen invriezen??
  Groet Piet

  Like

  1. Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd. Ik denk dat het wel kan. Alleen zullen ze dan nooit zo lekker zijn als vers

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: